CO2 tüplü lazer ekipmanları ?

Lazer yakından mı kesiyor sadece? Uzaktan etkisi azalıyor mu?
Abi o lazerin odaklamasina bağlı uzaktanda odaklama yapabiliyorsa ışını etkili olur.
 
Aynen odak nokta önemli,ben 40w co2 tüpü ilk aldığımda 5m uzaktaki ahşabı yakabilmiştim,kısaca bildiklerimi aktarmak isterim,co2 laser ile 300-350 watt a kadar metal olmayan(akrilik ürün-şeffaf-pleksi-ahşap vb)malzemelerde işlem görebiliyor,350-400 w tan sonrası için ince saçlar kesilebiliyor,2500-3000 w ta ise 10 mm metali kesebildiğini biliyorum,fiber laserler co2 laserlere göre teknolojisi daha yüksek ve piyasada metal markalama ve kesme işlemlerinde kullanılan laser türüdür,co2 laserin 2000-6000 saat ömrü varken fiber laserler 100.000 saate kadar çalışabildiğini okumuştum,yanlış hatırlamıyorsam co2 ler şeffaf malzemelere(cam-mika vs)işlem yapabilirken fiber laserler dalgaboyundan ötürü şeffaf malzemeleri işleyemiyor,co2 laserler 10650 nm dalga boyunda çalışırken,fiberler 1064 nm dalga boyunda ışın yayıyorlar.Gözümüz 380nm-760 nm arası ışınları görebildiği için biz co2 ve fiber laser ışınını göremiyoruz,lütfen laser projelerinizde çok dikkatli olun ve kesinlikle calıştığınız laserin dalgaboyunda bir gözlük kullanın,co2 lerin radyasyon yaydığınıda okumuştum ama tam emin değilim, fiber-optik-dalga-boyu-spektrum.png

Son olarak L.A.S.E.R (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)
 
Byket arkadaşın dediği gibi ışın etkili oluyor youtube de bu şekil amatör deney videoları var. Ayrıca 6kw lık makinalar 25 mm hrp (yumuşak demir) malzemeyi çıtır çıtır kesiyor.
 
Freedom33.. verdigin bilgiler icin sag ol... gozluk nerden temin edilir fiyatlari nedir..
 
alüminyum kesimi farklı bir alan co2 lazer ile sadece yumuşak malzeme kesimi yapabilirsiniz (pleksi, mdf, deri, kumaş..) metal kesmek için ise oksijen tüpü bağlamak gerekiyor o zaman ise sistem tamamen değişiyor yanma odası güç kaynağı kafa sensörü işlem uzun. ama bu şekilde de kesemezsin alüminyumu oksijenli lazerde 2mm ye kadar sac 1 mm kadar krom kesebilirsin. plazma kullanman gerekiyor alüminyum kesmek için alüminyum hiç bir metale benzemiyor çünkü. 4 yıldır bu makinelerin servisini veriyorum çok daha detaylı bilgi verebilirim isterseniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst