kondansatörün bittigini nasıl anlarım

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
443
Puanları
6
Konum
ANkaRA
kondansatör 3 fazlı ve 10 kvar kondaş ın -14 a fakat pens ampermetre ile ölctüğümde kontaktör cıkışında 30 amper yada 40 amper görüyorum bu bazılarında gecerli neden fazla ammper cekiyor ..bittigine işaretmi.

bir diger sorumda şu şekilde kondansatörler 3 fazlı ama sanki birbirlerine gecirmeli gibi bunlar gecirmelimi birbirlerine...grup gibi sanki
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kondansatörler değer kaybettiğinde fazla akım çekmezler. Aksine az akım çekerler.
Birden fazla kondansatör paralel bağlanmış olabilir orada. Bu durumda da kondansatör grubunun gücü artacağı için fazla amper çeker (doğal olarak.). Veya işletmede yoğun harmonik vardır. Kondansatör grupları etiket değerinin fazlası akım çeker.
 
dediğin gibi ise muhtemelen grup kondansatör
 
(Sn. elektrik'ğik de belirttiği gibi) Paralel kondansatör olarak bahsetmiştim. Bu durum sizin ikinci sorunuzun cevabıdır
 
Hocam, kondansatörlerde, 3 fazın akımına pensampermetre ile belirli peroyotlarda bakmalısın. Kondansatörün gücü ne ise, çektiği akımı hesaplayarak, ölçtüğün değer ile karşılaştır. Fazlar arasında fazla bir fark olmaz. Kontaktör de sorun olmadığını teyit ettikten sonra, 3-5A, fazlar arasında akım değişikliği olabilir. Aksi taktirde kondanstörün bitmenin sinyallerini veriyor demektir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst