Boşta Kondansatör Kapasite Ölçümü Hk.

aksu06

Üye
Katılım
7 Ocak 2017
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Ankara
Merhaba kondansatör yük altında iken pens ampermetre ile ölçüm yapılıyor lakin boşta ise multimetre kapasitans ölçüm kademesine aldığımda 3 fazla kondansatör de aşağıda etikette yazan değerleri alamıyorum Cn:1657.75 mF demiş ben iki uca değdirerek ölçüyorum ama bu değer çıkmıyor birde kondaş kondansatör var elimde ama kapasitans yazmıyor sadece kVAr değeri yazıyor onu nasıl bulabilirim. Soruyu toparlamak gerekirse boşta 3 fazlı kondansatör ölçümü nasıl yapılır
IMG_20201022_154809.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hesabı Y / ∆ çevrimine göre yapmanız ge-
rekir.Kondansatörler,genelde ∆ bağlıdır.Mik-
rofarad /kvar geçişi için ekli bilgilerden ya-
rarlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • KOND. GÜÇ ,AKIM HESAP.pdf
    83.6 KB · Görüntüleme: 26
  • KOND. HESAPLAMA.pdf
    167.9 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba kondansatör yük altında iken pens ampermetre ile ölçüm yapılıyor lakin boşta ise multimetre kapasitans ölçüm kademesine aldığımda 3 fazla kondansatör de aşağıda etikette yazan değerleri alamıyorum Cn:1657.75 mF demiş ben iki uca değdirerek ölçüyorum ama bu değer çıkmıyor birde kondaş kondansatör var elimde ama kapasitans yazmıyor sadece kVAr değeri yazıyor onu nasıl bulabilirim. Soruyu toparlamak gerekirse boşta 3 fazlı kondansatör ölçümü nasıl yapılır Ekli dosyayı görüntüle 68176


sami üstadın söylediklerine ek olarak basitçe ölçü aleti ile ölçüyorsan LCR metre yada kapasite ölçen ölçü aleti ile ölçtüğünde etiketteki değerin yarısını ölçüyorsan kondansatör sağlamdır.Resimdeki kondansatör için konuşursak 3 x 165,75 mf yazıyor yani toplamda 497,5 mikrofarad.Ölçü aleti ile herhangi iki bacağa değidirdiğinde yaklaşık 248 mikrofarad değerini görüyorsan kondansatör sağlamdır.
 
Evet,tam olarak Sn.kesmezin söylediği gibi.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst