kompanzasyonda cosinüs ayarı

aynı
sorunla
bende
karşılaştım
ama
ayar yapmak
ta çok zorlandım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba arkadaslar;
Tarımsal sulamada kullanılan 50 Hp( 37,5 KW) gücündeki bir motora sabit kondansatör bağlayacağım. Öğrenmek istediğim Kosinüsfi değeriminin ceza sınırı. Yani kosinüsfi degeri en az kaç olmalı ki endüktif cezaya girmeyeyim. Eşik degerim ne olmalı?
 
Gücünüz 50 kw altı olduğu için,ceza sınırlarınız 33 / 20 dir ( Cos q 0,95 / 0,98 ).
 
Hızlı değişen yük miktarınız kadar hızlı kompanzasyon kurarak değişimleri kontaktörlü sistemin görüp devreye girmeyeceği ve böylece eski sisteminizin ömrünü artırıcı şekilde düzenleyebilirsiniz. Hızlı değişen yük miktarınıda bir analizör vasıtası ile kaydederseniz üzerinde yorum yapabiliriz.
 
Konvansiyonel(kontaktörlü) kompanzasyon sistemlerinde sık anahtarlamanın sebepleri;
1-Devreye sık girip çıkan yükler olması neticesi.
2-Röle ayarlarının doğru yapılmayışı.
3-Grup güçlerinin büyük seçilmesi rölenin sistemi ayarlanan cosfi değerine getirebilmesi için grup devreye alıp fazla gelince çıkarması sonra eksik gelip tekrar alması...
4- 3.maddeye ilaveten dengesiz yük neticesi rölenin sistemi toplam cosfi değerine getiremeyişi monofaze kondansatör kullanılmayışı.
 
bi arkadaşım kademeler arası ara kademelere dikkat et varmı diye ?
 
Cihazın grup olarak kondansatör alıp çıkartması doğru kademe dizilimi yapılmadığından kaynaklı olabilir.Şöyleki sık devreye girip çıkan monofaze yükleri kompanze edebilmek için sistemimizde ara kademeler bulunmalıdır.Sistem, şuan ki durumunda örneğin 1kvar'a ihtiyaç duyuyor fakat sistemde 1kvar bulunmadığı için cihaz bu ara kademeyi bulamadığı için sürekli alıp çıkarma yapıyor olabilir.
 
selam kompanzasyon hesaplamaları ile ilgili yazılanları okudum. ancak orda anladıklarımı kompanzasyon panosuyla birleştiremiyorum. kompanzasyon panosunda aktik kapasitif indüktif sayaç ve kondansatörler var. ve 3 farklı dijital göstergede 3 haneli rakamlar var. bunların ne olduğunu ve hangi aralıkta tutulması gerektiğini açıklayabilirseniz çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst