Kompanzasyon sistemi için sabit secimi

hdorak

Üye
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Ölçümü O.G. tarafından yapılan 1600 KVa lık bir trafoda kullanılacak sabit kondansatörün miktarı ve nereye bağlanacağı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca Sistemde pasif harmonik filtreler kullanılmaktadır.
Çizinde gönderebilirseniz faydalı olacaktır.
Teşekkürler şmdiden.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Trafonun yükü varsa eğer (boşta çalışmıyorsa yani), kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanmalıdır ve trafo gücünün %3-5 civarı yeterlidir (50-80kVAr arası).
Bu değerlerin yeterliliğini deneyerek bulabilirsiniz. Şöyle ki: Trafonun tam yüküne göre birkaç (iki gibi) kondansatör bağlayın (ayrı ayrı grup oluşturarak). Eğer trafo yarım yükte çalışıyorsa konddansatörlerin bir kısmının sigortasını indirin.
Forumdan takip ediyorsanız eğer, boşta çalışan (veya çalışma aralığında aşırı dengesizlikler bulunan) büyük güçlü trafolarda, sabit kondansatör sorunları yaşanmaktadır.
Bazen bu olaylar, reaktif güç kontrol rölesinin çalışma aralığı kapasitif bölgeye kaydırılarak (cosfi -0,99, -0,985... gibi değerlerde) çözülmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst