kompanzasyon haftasonu neden yükselir

zayım

Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
arkadaşlar kompanzasyon hafta içi makineler çalışırken günlük değerler %4 hafta sonu üç gün çalışmadığı zaman günlük %130 ları buluyo bunun nedeni nedir ve nasıl çözeriz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kompanzasyon panosunun kademe dizilimleri yapılırken, yüklerin devrede olduğu düşünülerek kondansatör güçleri belirlenir.
Hafta sonu yükleriniz devrede olmadığı için (sadece küçük güçlü yükler devrede olduğu için) kompanzasyon panosundaki en küçük güçlü kondansatör bile büyük gelmektedir. Bu en küçük güçlü kondasatör devreye alındığında da kapasitif fazlası sorunu ortaya çıkacaktır.
Sizin yapmanız gerekenler şunlar:
1. Fatura bazında indüktif ceza oranları tutturulmakta ise birşey yapmayın (Günlük oranları bilgilenme için kullanın)
2. Fatura bazında indüktiften cezaya girme ihtimali varsa, hafta sonu çalışan yüklere münferit kompanzasyon uygulayın (Makina veya aydınlatma gücüne göre uygun değerde kondansatörleri yükler devreye girince enerjilenecek şekilde sigortalı bağlayın)
 
öncelikle artan reaktifmi kapasitifmi yazıyor birde hafta sonu iş artıyormu yoksa azalıyormu bunun nedeni kompanzasyon yapılırken gece gündüz hafta içi hafta sonu çalışmalar dikkate alınarak yapılmalıdır bu nedenle kademe dizişiline iyi bak yada yükler dengelimi en büyük sorundan biride yüklerin dengeiz oluşu faz lar arasındaki yükler dengelimiş birde ona bak
 
Sabit kondasatörü devre dısı bırakın hafta sonları(bayram tatili vs.günlerdede) işe yarayacaktır
 
sabit grup varsa ilk olarak onu hafta sonu kaldır.eğer sabit grup yoksa röleni monofaze bir röle ile değiştir,duruma göre monofaze kondansatör ilave et.
 
Sabit kondasatörü devre dısı bırakın hafta sonları(bayram tatili vs.günlerdede) işe yarayacaktır

sabit grup varsa ilk olarak onu hafta sonu kaldır.eğer sabit grup yoksa röleni monofaze bir röle ile değiştir,duruma göre monofaze kondansatör ilave et.

İlk mesaja cevaben;
sabit grupları açıksa( ki tahminim,sabit grup olsaydı bu derecede yüksek oran çıkmazdı) bunu kapatmak,endüktif oranına nasıl çözüm sağlayacak?

İkinci cevaba cevaben;
sabit grubu kaldır derken,kastınız kapatmaksa,siz de yanılıyor olmalısınız.Eğer sabit grup varsa ve açıksa,kapatmak durumu çok aha kötüye götürecektir.
Böyle bir durumda,sabit grup yoksa,haftasonu devreye alınmalıdır.Sabit grup devrede olduğu halde bunu yapıyorsa,sayın genç arkadaşın dedikleri uygulanmalıdır.
Ayrıca,akım trafosu gereğinden büyükse küçültülmeli,class 0,5 değilse,class 0,5 akım trafosu ile değiştirilmelidir.
Yine ,eğer röle eski model bir röle ise,3 faz kontrollü,küçük akımlarda okuma yapabilen yeni nesil röleler ile değiştirilmelidir.
Son olarak ta,kondansatör dizilimleri yeniden gözden geçirilmeli,daha küçük güçte kondansatörler kullanılmalıdır.
 
arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ederim
biraz daha olayı açıklayıcı yazayım galiba detayları geçmişim
öncelikle hafta sonu reaktif yazıyor trafo gücü 1600 kva panoya ilk baktığımda bende küçük kondansatör grubu göremedim
en küçük kondansatör
40 kvar dı bende 30 luk 20 lik ve 10 luk kondansatör ekledim
ama yinede faydası olmadı
bu hafta 30 kvar lık sabit kondansatör ekledim
şimdi bu hafta bakıyorum hafta sonu %44 lere kadar düşmüş herhalde sabiti 50 yapsam sorunum düzelecek zannediyorum

_______________________________

haftasonu yazan indüktif reaktif 3 gün işletme çalışmadımı reaktif oranını en az %4 yukarı çekiyo bu hiç istemediğim bişey acaba içerde sürekli çalışan bikaç lamba bıraksam dahamı etkili olur
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
daha pahalıya gelebilir.
 
Böyle sorunlar olmakta benim takibini yaptığım bir işletme de hafta sonu ve hafta arası yükler aynı Ama hafta sonu re artıyo hiç bir neden bulamadım tek aklıma gelen hafta sonu etraftaki bütün yerler kapalı bununla ilgili bir nebağlıyorum ama tam çözemedim
 
Akım trafosu çevirme oranı büyük ve geçen akım,rölenin algılama akımından küçük ise,röle
akımı algılayamadığı için,kompanzasyon işlemini başlatamaz.O nedenle,böyle durumlar için,
başka çözümler üretilmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst