Kombi ateşleme kartı buji ve ateş kontrolü

Evet yukseltici transformatorlerde pirimer saegi az sipirli sekonder sargi cok sipirli olmali.

Sizin hataniz az sipirli olan sargıya 220 volt verdiniz ama sorun tel capi cok kalin oldugu icin asiri akim cekip sigortaları attirdi.

Size bir tiyo bu is icin set ustu ocak atesleme trafosu kullanin. Basit hizli cozum. Ama yok ben kendim yapacağım derseniz sifirdan yuksek gerilim trafosu sarmalisiniz.
yani diyosunuzki trafolarda telin kalınlığıda önemli. bu devrede küçük bir role büyüklüğünde bi trafo kullanmış. üzerinde 32631 yazıyor internette hakkında hiçbir bilgi yok. izmirde elektronik malzeme satan dükkanların bile hakkında fikirleri yok. ocak fikri aklıma geldi ama son çare onu kullanıcam. burada amaç öğrenmek. bana bobinajcı yolu göründü.
 
güncelleme. ateşleme olayını şok tabancalarının devresini kullanarak çözdüm trafolar inanılmaz pahalı. ufacık şeylere deli paralar istiyorlar. devre pille harikalar yaratıyor 3-6v arası çalışıyor. 7805te hiç çalışmıyor sanırım akım yetmiyor. bende usb şarj aleti çıkışına bağladım iyi kötü ateşleme yaptırdım. sorunum şuanda daha büyük çıkmaz sokak gibi. çakmak, alev yoksa alarma geçsin diye kurduğum kondansatörle zaman gecikmeli devreyi etkileyip kondansatörü boşaltıyor ve zaman sürekli sıfırlanıyor bu yüzden alarma hiç geçmiyor. ayrıca çakma sırasında probları birbirine değdirdim transistörler sizlere ömür. çok yaklaşmıştım ağlıcam şimdi yardım edin. acaba sizce picle hem dalgalanmaları yok sayan bi program yazsam hemde zaman olayını içinde halletsem nasıl olur her türlü öneriye açığım.
 
Pic ile yaparsan olur.İlerde ek yaparsan kolayca ekleyebilirsin.
Ama parazitlerden etkilenir.İyi önlem alman gerekebilir.
 
Landis in veya siemens in bu is icin urettigi roleleri var. Bundan kullanilabilir veya bu rölenin calisma mantiginj algilayip ayni işlevi yerine getirecek devre dizayn edilebilir.

SQwQtD2JfnGXQ_bXpef5PBFZGJQZZU_YXX_L6yJIMEvtQDwd7f.jpg
 
sizin bu denediklerinizi acaba bu kartı yapanlarda denemiş olmasın?Buyüzden de ateşleme bobini icad edip böyle bir kart yapmış olabilirler mi?
muhakkak biri denemiştir. orjinal kart gerçekten kusursuz çalışıyor. ama üzerindeki malzemeleri tr piyasasında bulmak hem zor hemde pahalı. ayrıca dışarıya bağımlı olmak istemiyorum. tamamlarsam eğer ütün çalışmalarımı yayınlayıp isteyen yapabilsin istiyorum.

Pic ile yaparsan olur.İlerde ek yaparsan kolayca ekleyebilirsin.
Ama parazitlerden etkilenir.İyi önlem alman gerekebilir.
optokuplor le bu işi halledebileceğimi düşünüyorum test etmeden bilemeyiz tabiki. opampla filtrelemede olabilir. tecrübesi olanların fikirlerini bekliyorum.

Landis in veya siemens in bu is icin urettigi roleleri var. Bundan kullanilabilir veya bu rölenin calisma mantiginj algilayip ayni işlevi yerine getirecek devre dizayn edilebilir.

SQwQtD2JfnGXQ_bXpef5PBFZGJQZZU_YXX_L6yJIMEvtQDwd7f.jpg
pahalı olan bu tür cihazlar. çalışma mantığını biliyorum ama bobinajcılar yüksek voltaj trafosu saramıyolar. saranda hazır satanlarda 300tl falan istediler. nerdeyse artık her evde bi kombi var yada bu tip kartla çalışan ocaklar. bunun düşünülmemiş olması bana saçma geldi. evet zor bi iş ama kolaya kaçmakda hep bizi daha zor durumlara soktu
 
https://mega.nz/#!nLBHjCgL!DWG5R1cY5SBAYpSkRw9Fg8iAmojGwC93cpkBJEdwwq8

proteus 8 ile açılıyor. dosya olarak ekleyemedim izin vermedi. virüs falan yoktur. daha plakete kurmadım. eleman değerleri değişiklik gösterebilir. isiste çalışma mantığı anlaşılabilsin diye böyle kurdum. eksiğim olduğunu düşünenler ya da pcb çizim için yardımcı olabilecek birileri lütfen dönüş yapsın. bazı eksikleri olsada gayet güzel çalışıyor. geliştirilebilir bir devre oldu. toplam maliyet 150tl.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst