Kombi ateşleme kartı buji ve ateş kontrolü

elimdeki kart endüstiyel kullanıma uygun yani bunu düşünmüşlerdir diye tahmin ediyorum ve hiç sorunsuz yıllarca çalışıyor buna ne diceksiniz?

ayrıca bu kartı kendim yapmaya karar verdim deneyim için çokça faydalı olacağını düşünüyorum bol bol teorik bilgi ve araştırma gerektiriyor hoşuma gitti.

Endustriyel devrelerde kullanilmaz diye bir durumdan bahsetmedim ki. Artik yeni nesil led lambalarin buyuk bir kisminda bu tip gerilim dusurucu akim sinirlayici devreler kullaniliyor.
 
Şöyle basit alarm devresi yapılabilir;

devreyi deney board üzerine bc237 ile kurdum. sistemi 5v üzerine kurdum eğer pic bağlamak istersem sorun yaşamamak için. birde mosfet ekleyip 24v role çektirdim. böylece ateş yandığında ateşlemeyi kesebilicem. ayrıca kondansatörle zamanlayıcıda var. belli zamanda yanma gerçekleşmezse ateşleme ve gazı kesebilicem. şuanda sorun ateşleme devresi kurmak. şok tabancaları üzerine bir araştırma yaptım ama malzemeler olmadığı için kaldım ilerlememi paylaşmak istedim..
 
Tebrik ederim amacınız nedir anlamadım ama, sıfırdan kombi karti mi üretmek istiyorsunuz yoksa kart test cihazı mi?
 
sıfırdan kombi ateşleme kartı üretiyorum. şimdiki sorunum alevi okuyan probun boyu uzayınca sanırım parazitten transistör sürekli iletimde kalıyor. boyu kısayken sorun yok. bağlamam gereken kablonun uzunluğu 2 metre ve korumasız bi kablo. seri direnç bağladım yinede çözüm olmadı. acaba direnci daha yüksek mi denemeliyim.

edit: kablo korumada fayda etmedi
 
Son düzenleme:
alevi okuyan probu hallettim. şimdi çakmağı halletmem lazım. elimdeki kartta diyakı osilatör olarak kullanıp bobine vermiş. ama elimdeki kartın bobini arızalı olduğu için onu kullanamadım. herhangi bir trafo denemek istedim iyi kötü ark yaptığını görmek için ama atan sigortalar yanlış yolda olduğumu söyledi.

bu bobinin bir özelliği var mıdır ?
 
Ateşlemeyi yüksek gerilim bobini ile yapılıyor. 5000 - 10 000 volt veriyor. İki elektrot arasında atlama meydana geliyor.
 
Ateşlemeyi yüksek gerilim bobini ile yapılıyor. 5000 - 10 000 volt veriyor. İki elektrot arasında atlama meydana geliyor.
Ateşlemeyi bobin yapıyor benim bildiğim
evet bunu biliyorum. 220/48 trafoyu ters bağlayıp girişe 220 verip çıkıştan yüksek gerilim almaya çalıştım ama bağladığım anda sigorta attı korkup test yapmaya devam edemedim. anladığım kadarıyla bu kadar düz mantık değil.
 
Evet yukseltici transformatorlerde pirimer saegi az sipirli sekonder sargi cok sipirli olmali.

Sizin hataniz az sipirli olan sargıya 220 volt verdiniz ama sorun tel capi cok kalin oldugu icin asiri akim cekip sigortaları attirdi.

Size bir tiyo bu is icin set ustu ocak atesleme trafosu kullanin. Basit hizli cozum. Ama yok ben kendim yapacağım derseniz sifirdan yuksek gerilim trafosu sarmalisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,244
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst