kapastif sorunu

laempe

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
128
Puanları
1
merhaba arkadaşlar, fabrika şantiyemizdeki konpanzasyonumuz kapastif yazdığını farkeddim, bu akşam (%18) bulmuş bir hafta önce (%13) de seyrediyordu 4-5 gün önce 3kw lık bir mermer kesme makinası ilave oldu acaba etken bumu sizce ne yapa bilirim. bu zamana kadar kapastif sorun yaşamıyordum, iyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Zannetmem .........Mermer kesme makinası kapasitif yazmaya sebep olmaz .Başka bişey vardır... Başka olasılıkları da düşün...
 
bundan bir ay önce endüktif yazıyordu kondansatörleri düzenledim ve normala döndü bu akşam kapastif yazdığını anlayana kadar aklıma birde akşamları şantiyede sadece bekçi kalıyor yani mevsim olarak düşünüyorum ısıtıcılarda devre dışı henüz yanan lambada yok başka ne olabilir.bir fazlı role den konpanzasyon yapıyordum ne olabilir.
 
Mermer kesme makinası bir fazlı ise, röle akım trafosunun fazından besleniyorsa, röle bu faza göre kompanzasyon yapacak ve diğer iki faz kapasitif yazacaktır.
Genel konrol için,
Kompanzasyon kademelerinde yıpranma olabilir,
Kademe çıkarma süresi yüksek olabilir,
Yapışık kontaktör olabilir,
Kontağı geçirmeyen kontaktör olabilir,
...
...
 
6 kva ups nekadar balast baglamamız gerekir
 
Syn. genç arkadaş mermer kesme motoru 3 fazlı 3kw. 5 gün önce almış olduğum 8,8,0 değeri 5,422 iken cumartesi almış olduğum değer 5,862 birden yükselmesi çünkü daha önceki günlük aldığım değerler düşüktü ve yaptığım hesaba göre bildiğimiz klasik hesaplama %18 çıkıyor ayın 20 si gibi tedaş ekibi fatura için geleceğinden ne önerir siniz neler yapmalıyım neleri kontrol etmeliyim konpanzasyonu kapatmak çözüm olabilirmi endüktüfüm %5 de iyi çalışmalar
 
Röle marka-modeli nedir? Kompanzasyonu kapatmayıp cos fi'yi düşürebiliriz de.
Faturaya göre hesap yaptığınızda indüktif kapasitif oranları % kaçta şu an?
Bir de yapışık kontaktör durumu, kondansatörlerde dengesiz yıpranmalar varsa bunlar da bir etkendir.
 
entes 8 kademeli tek fazdan kontrol ediyorum rolem bu cosf değerim 1 de indüktif %5 de kapastif %18 e çıktı kontaktörleri ve kondansatörlei daha değiştireli 20 gün oldu ama genede yarın bir bakacam şantiyede 4 adet 3 fazlı yüküm var diğerleri el aletleri herşey iyi gidiyordu hocam yardım çözmeliyim.
 
Cosfi'yi şimdilik 0,98 yap. Yükler devredeyken bir müddet sonra endeks al.
Dikkat et yapışık kontaktör olabilir küçük kademelerden birisinde.
 
önceden cosf 0,97 ve 0,98 de idi aşırı konpanzasyon ikazı veriyordu bu yüzden cosf yi 1 çekmiştim normale dönmüştü denediğim zaman aynı ikazı alırmıyım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,955
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst