Vestel nf655-x hakkında

dnz4ewer

Üye
Katılım
28 Haz 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba,
yaklaşık 6 senedir vestelin puzzle nf655 x model buzdolabını kullanıyorum.Son günlerde çok ilginç bir şekilde cihazın üstünde ünlem işareti ile birlikte cihaz bip bip ötmeye başladı,klavuzundan kontrol edince ilgili hatanın sistemsel bir parçanın arızası ile alakalı olabileceği iletiliyordu.
Ama şöyle ki dolapta 3 bölme mevcut , 1 soğutucu bölme,2. ve 3. bölme derin dondurucu modunda.Mesela alet az önce 18:00 da uyarı verdi tekrar gittim bip bip ötmesini susturmak için dijital ekranda herhangi bir yere bastım sustu sonra 18:30 gibi aletin ünlemi gitti.Son 2 haftadır cihaz bu modda sürekli bi ötüyor sonra kendiliğinden düzeliyor gibi.İnternetten bu modeli biraz araştırdım insanlar resmen illallah etmiş , ama düzgün bir sonuç vs ye ulaşabilen yok maalesef.

Son olarak sorun yaşadığım bölmede farklı bir hata almaya başladım , yetersiz dondurucu hatası vermekteydi alet,bugün dondurucuda ki ürünleri kontrol ettiğimde içerideki bir dünya yiyecek resmen çöp olmuş.yalandan soğutuyor ama adı üstünde yalandan.

neyse bir fikir sonra bu dondurucu bölme modunu normal soğutucu olarka çalış dedim tık diye uyarı gitti,merakla sorun düzeldi mi ne olacak diye bekliyorum.Forumdaki bir üstadın yazdıklarını okudum acaba bu modelde mekanik timer olabilir mi? bir şüpheye düştüm timer arızası olabilir mi diye.Çünkü bir arıza veriyor bir arıza vermiyor modundaydı.

şimdiden vereceğiniz her cevap için çok teşekkürler,herkese büyük saygılar.
 
Merhaba. Hayır, mekanik timer veya mekanik defrost uygulaması sadece çok eski ve elektronik olmayan çok eski modellerdeydi, yeni çıkan tüm NF'lar şimdi elektronik defrostlu yani elektronik defrost zaman saatli, mirodenetleyicili defrost zaman kontrollü yani elektronik (beyin) kartında bu zamanlamayı da içine alacak şekliyle imal ediliyor.

Evet, ünlem işaretiyle birlikte çıkan hata kodu sistemsel arızadır, doğrudur. Kanımca veya tam anladığım üzere; normal soğutma modunu elle basarak değiştirdiğiniz farklı modlarda sensör hatası veya diğer sistem hatalarıyla bu ünlem işareti çıkıyor. Yani normal soğutmada displayde ünlem işareti çıkmıyorsa sistemin çalışması açısından sıkıntısı da yok demektir.

Ancak arada çıkan ünlem işareti herhangi bir kısmın (sensör, kompresör, vb.) arızasına direk işaret eder. Bu şekilde devamlı çalıştığında ünlemle ilgili kısımlar (defrost sitemi gibi) çalışmayıp görevini yerine getiremez, o zaman donanımın iyice gözden geçirilip ünlemin ve çıkan hata kodunun mutlaka giderilmesi gerekir.

Ünlem uyarısı koybolduktan sonra NF'u yakından izlemeye takip edin, ünlem (arıza) uyarısı arada kendiliğinden çıkıp yine devam ediyorsa Vestel yetkili servisini mutlaka çağırın. Ancak uyarı yokken soğutma her 3 bölmede düzgünse ve bu ünlemli uyarı modu elle değiştirmedikçe kendiliğinden çıkmıyorsa kullanmaya devam edin. Bir de kullanım kitapçığının her sayfasını okumaya çalışın, dijital ekran kontrolüyle ilgili atladığınız bazı kısımlar bulunabilir.

İstisnalar: Çok uzun zamanlar hiç çalışmadan bırakılmış NF' larda veya beyin kartının sökülüp takılması, vb. işlemlerde kablo demeti kırılması, içten kopması, sensör kablolarının temassızlığı, vb. nedenlerle de ünlemli arıza kodu uyarısı yine çıkabilir. Bu durumlar bulunuyorsa beyin kartı, sensör, rezistans kabloları geçmeli soketlerine bu konuda yeterince tecrübeniz bulunuyorsa sökülüp yeniden takılmalı. Buzdolabı hiç durmadan çalışırsa elektronik termostatı sökülüp omajı ölçülmeli ve soketine çok sıkı takılmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst