Kapasitiflere Çözüm

ykp55

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
539
Puanları
16
Konum
samsun
arkadaşlar bugun birsey denedim
L1 fazına ait cos değeri 1.00
L2 fazına ait cos değeri 0.99
L3 fazına ait cos değeri -0.95 di
L3 fazına bugun 250 W civa buharlı balast ekledim ve bu - değeri yukarı çekmeyi başardım tecrübe olarak burda paylaşmak istedim
yanlız ilk başta bir tane balasta faz notr verdım asırı sekılde ısınmaya başladı sigortasını kapattım ve seri sekilde 2 adet balast bağladım bu da devrenın akısını sağladı bi srun olmadan yanlız diğer balastlarda işe yaramıyor civa buharlı balastlarda oluyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sn Ykp 55 peki bu değeri yükseltmen sayacı etkiliyormu
 
Sn. ykp55,
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ama güzel bir uğraştır kapasitif yüklerim kompanze edilmeye çalışılması. İkişerli balast grupları seri bağlanıp, bunlar kendi aralarında yıldız bağlanarak da trifaze bir indüktif yük grubu oluşturabilirsiniz (bildiğimiz trifaze şönt reaktörü yani.)

Yaptığınız çözüm geçici bir çözümdür ama. Kalıcı çözüm için şönt reaktörlerini devreye alıp bırakan reaktif güç kontrol röleleri piyasada kullanılmaktadır (Kael VARkombi18, Grup AR-GE Smart SVC 12C3L).

Kaelin rölesi reaktörün tamamını (tam gücünü) derveye alıp bırakıyor (yanılmıyorsam eğer). Grup AR-GE'ninki ise şönt reaktörün "ihtiyaç duyulan kadarını" (%1-100 arasında) devreye alıp bırakıyor. Bu şekilde değişken kapasitif yüklere dahi (özellikle telekomun kullandığı ve birbirini dinlendiren (eş yaşlandıran) doğrultmaçlarda) tam çözümler üretilmektedir.
Bu iki röleden başka reaktör devreye alma özelliği eklenen röle marka/modeli varsa eğer, röle ar-ge'si yapan arkadaşlar bilgilendirme yapabilir.
 
zaten bunu denememe sebeb sayın güner demirdir ondan smart svc 12cl3 röle aldım ve şaönt reaktörlerde abi bu uygulamadan yola çıkarak denedim tabikide geçici bir çözümdür ... bu uygulamayı kültür merkezinde yaptım orada da entes rg312cs röle var burada kapasitiften ceza yemiyorum ama değerler çok değişken bu uygulama sayesinde biraz yukarı çekebildim geçici çözümde olsa ilgili arkadaşlarla paylaşmak istedim.. herkesin özgür iradesine kalmış bu uygulamadan yararlanmak veya yararlanmamak..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst