okul kompanzasyonunda sorun var.

kabuss79

Üye
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
arkadaşlar okul daki kompanzasyonda kapasitif cezaya giriyoruz entes rg12 c rölemiz var 6 kademesini kullanıyoruz. 5 5 10 10 20 20 adımlarında akım trafomuz 150/ 5 adımlar büyük tmm fakat ondan daha evvel sıkıntı.OKULDAKİ LAMBALAR ELEKTRONİK BALAST lambaları kapadıgımızda L2 HARİÇ DİĞER FAZLAR NORMAL L2 0 ama lambaları yakınca ilk faz 1 ikinci faz ve üçüncü faz eksi ve düşük deger gösteriyo neden dir. röle ekranındakı L1 L2 L3 cosünüs değerlerinden ortadaki L2 olan fazın değeri sıfır neden olabilir manuel ilk kademeyı devreye soktugumuzda L2 eksi değer gösteriyo . herhangi bi motoruda devreye soktugumuzda her sey normale dönüyor lütfen yardımcı olurmusunuz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kantaktörleri kontrol et takılı kalmıs olabilrler
 
elektronik balastlı lambaların kapasitif yazması normaldir. endüktif reaktörlü bir sistem kullanmalısın benim tercübelerime dayanarak tavsiyem ; Grup Ar-Ge bir inceleyin isterseniz . kolay gelsin
 
kardeş elektronik balanstlar kapasitiftir buyüzden devreye endüktif yük vermen gerekir bunuda hasas olarak guruparge nin sürücülü sistemini kullan ben onu van da kullanuyorum çok memnunum
 
hocam kolay gelsin, ben de bir eml'de öğretmenim size yardımcı olmaya çalışayım. en başta olması gereken bazı şeylerden bahsetmek istiyorum. işletmelerde fazlar arası dengesiz yük sistemi kullanıldığı için en başta Reaktif güç kontrol rölesini her fazı ayrı kontrol eden cinsten kullanmanız gerekiyor.Sahip olduğunuz röleyle boşuna uğraşmayın derim. Elektronik balast ve UPS lerden dolayı kapasitif güç çekilmesi normal bunu karşılamak için devreye (1fazlı veya 3 fazlı) reaktör eklemeniz gerekir. Bunu da yine röle yardımıyla yapmanız gerekir. Bu genel bilgiler ışığında size entes marka RG3-15CL öneririm.
 
bunların haricinde hazır bulunan sistem üzerinden bir şeyler yapalım derseniz ona göre değerlendirmek gerekir. eğer ceza sınırlarınız %33endüktif ve %20kapasitif sınırları sizin için geçerli ise belki bir şeyler yapılabilir diğer durumda ise(%20endüktif-%15kapasitif) dengesiz yüklerde neredeyse imkansız. imkanlı olan kısım için sizden bazı bilgiler almak gerekir.
 
yeni sistemin maaliyeti yaklaşık 1200-1500 tl arası değişir. daha fazla para harcayabiliriz derseniz Smart SVC12C3L yide öneririm , tabi maliyet daha da artar 2000 tl yi bulabilir. Ancak zannımca entes yeterli olur.
eğer malzeme alabiliriz derseniz de hesaplama konusunda yardımcı olurum
 
hazırda bulunan sistem için bir kaç tavsiye ,1-sabit kondansatör varsa devreden çıkartıp kademenin birine bağlayın ,
2-cs-tech arkadaşın dediği gibi kontaktörleri kontrol et,3-elinizde varsa 3 fazlı 0,5-1-1,5-2,5 kvar gücünde kondansatörler kullanarak kademe sayısını arttırıp kademe güçlerini düşük seçerek 3-5 gün takip edebilirsiniz.
 
bir de rölenin tam adını yazarsanız daha anlaşılır olur. boşuna bir sürü şey yazmamışımdır inşaallah. tek fazdan kontrol yaptığını varsayarak yaptım yorumlarımı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst