Kablosuz otomasyon

hudoayan

Üye
Katılım
20 Ağu 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
54
Ustalarım kablosuz otomasyonla ilgili bilgi paylaşımı yapabilir misiniz rica etsem baktım forumlarda göremedim ben ismini bilmiyor olabilirim cahilliğime verin sorum şu android veya ios işletim sistemli telefon tablet vs cihazlarda akıllı sistemli yerlerde hangi program ve/veya programlarla bu işi halledebiliriz ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Mesela telefondan aydınlatma grubunu tek tuşla kapatmak yada açmak gibi perdeleri aç kapat türü şeyler yani sistemi biliyorum fakat kullanılan programın ismini bilmiyorum
 
Mesela telefondan aydınlatma grubunu tek tuşla kapatmak yada açmak gibi perdeleri aç kapat türü şeyler yani sistemi biliyorum fakat kullanılan programın ismini bilmiyorum

Merhaba;

Öncelikle söylediğiniz telefonla kontrol olayını kablolu sistemlerde kablosuz sistemlerde yapmakta.Çünkü bunun sistemin kablolo veya kablosuz olması ile bir ilgisi yok.Uzaktan kontrol kısmı tamamen kullanılan sistemlerin Ip Gatewayler veya Dokunmatik Paneller vasıtası ile TCP/IP Protokolüne açılması ile olur.
 
Ben bu isle epey uzun zamandır ugrasıyorum,hatta bir cihaz ürettim.
yapmanız gereken iki cihaz arasında herhangibir iletisim protokolunu kullanıp iki cihazı birbiri ile haberlestirmeniz.Bunu hemen hemen bütün protokollerle yapabilirsiniz ancak herbirinin kendine göre kolayıgı veya zorlugu olacaktır,haberlesmenin mantıgını cok iyi cözmeniz gerekecektir.örnegin UDP haberlesmede veri gidecegi adrese yönlendirilir fakat gönderici, karsıdaki cihazın datayı alıp almadıgını anlayamaz bunun için tersine data gönderilmesi gerekir,ancak bununda avantajı hicbir cihaz karsıdaki ile bir bag olusturmadıgı için cok fazla cihazın aynı cihaza yönlendirilmesi ve data iletmesi mümkün olur.
Udp haberlesme genelde cok yogun data gönderilen (video transferi gibi) fakat veri güvenliginin(ulasıp ulasmadıgının) önemsiz oldugu yerlerde kullanılır.
TCP/IP protokolunde ise iki cihaz arasında bir baglantı kurulur ve gönderici cihaz alıcının datayı aldıgından emin olur,iki tarafdan biri baglantıyı kesmedigi sürece baglantı kopmaz.yani kendi aralarında elsıkışarak (handshackıng) datanın saglıklı bir sekilde iletilmesi saglanır.Bu ise aynı cihaza cok fazla kişinin baglantı kurmasını mümkün kılmaz,ve verinin iletim hızını düsürür.Ev otomasyon gibi cihazlarda alınan veye göndrilen veriler cok kücüktür.örnegin 8 bitlik(1 byte lık) bir bilgi ile 256-1 adet degisik cihazı kumanda edebilirsiniz,yanına bir byte daha eklerseniz kumanda edebileceginiz cihaz sayısı bir anda 256*256=65536 e cıkar.
Tabi bu haberlesme protokollerini kullanabilmek için her iki taraftada program calıstırmanız gerekir.
Bunun içinde android cihazlar için android programlamayı,iphone için ios,windows için ise visual basic,delphi gibi programlama dillerini kullanabiliyor olmanız gerekir.Herbiri kendi basına bir dert,düsünsenize cihaz ürettiniz müsterinizin hangi işletim sistemini kullandıgını bilmenizin mümkünatı yok ve yarın hangi bir işletim sisteminin üretileceginide tahmin edemezsiniz.Benim cihazım sadece androidde veya iphone de calısıyor demekte bana pek mantıklı gelmıyor.
Ben bu problemi cihazımı web tabanlı yaparak cözdüm.yani internet kullanan bütün cihazların benim cihaz ile baglantı kurması mümkün,bu sayede işletim sisteminden bagımsız hale geldi.Yani aslında cihaz ile baglantı kurdugunuzda karsınıza cıkan sayfa bir web sayfası.Buda cihazlara herhangibir program yüklemesi yapmadan kullanabilmeyi mümkün kılıyor.Yani bir web sayfasını acar gibi cihazla baglantı kuruyorsunuz.Yanlızca ayarlamalar,isimlendirmeler vs için küçük bir program yazmam gerekti.Fikir vermesi acısından web sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
 
android üzerinden bluetooth kontrol devre ve programları var ücretsiz, araştır istersen
 
"alarmko" arkadaşım çok fazla detaya girmiş. İnsan okuyunca konudan tırsıyor . Ben bile korktum. :) Yukarıdaki kapı, bir örnektir. Sen bu yolla istersen Amerika'da ki evin bile herşeyini kontrol edersin
 
Syn @pyscoor Yukarıdaki gönderdiğiniz videodaki sistemi yapabilmemiz için bize ne lazım? biliyor musunuz?
 
Sevgili AD_EM; Bize gerekli olan sadece plc. Programlama yapıyoruz ve internet ya da ağ sisteminden telefon aracılığıyla plc'ye bağlanıp elektrikle çalışan ne varsa istediğin herşeyi kontrol edebiliyorsun. Geri dönüşümü de güzel oluyor. Yani kapıyı başkası açsa sen telefondan bunu görebiliyorsun.:) Aslında sana daha detaylarıda verebilirim. ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst