Kablo Kesiti Hakkında

Bu kablo konusunda şöyle bir politikası var dağıtım şirketinin sanırım,yük ne ise (sözleşmede geçen)kesit o diyor ,fazla yük çekmenin kayıpların önüne geçmek için (trafolara binen yükü azaltma,Bakım maliyetini azaltma trafonun devreden çıkması yerine abonenin kablo arızasına maruz kalması),mevcut 120 lik kabloyu alt kesitle değiştirmek zorunda kalan abone oldu mesela .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu kablo konusunda şöyle bir politikası var dağıtım şirketinin sanırım,yük ne ise (sözleşmede geçen)kesit o diyor ,fazla yük çekmenin kayıpların önüne geçmek için (trafolara binen yükü azaltma,bakım maliyetini azaltma trafonun devreden çıkması yerine abonenin kablo arızasına maruz kalması),mevcut 120 lik kabloyu alt kesitle değiştirmek zorunda kalan abone oldu mesela .
Hocam bahsettiğiniz nokta konuyu çok farlı bir duruma götürüyor.
Yani benim beyan edeceğim enerji tüketimine göre kablo çekilecek ve bu kabloyu dağıtım şirketi nedeniyle önlem amaçlı daha iyisini kullanma şansım olamaz, çünkü bu beyan ettiğim enerjiden fazlasını kullanmama sebebiyet verecektir. Yanlış anladıysam düzeltin beni.
 
Hocam bahsettiğiniz nokta konuyu çok farlı bir duruma götürüyor.
Yani benim beyan edeceğim enerji tüketimine göre kablo çekilecek ve bu kabloyu dağıtım şirketi nedeniyle önlem amaçlı daha iyisini kullanma şansım olamaz, çünkü bu beyan ettiğim enerjiden fazlasını kullanmama sebebiyet verecektir. Yanlış anladıysam düzeltin beni.
Beyan değil sözleşme gücünüz kıstas burada ,7,5 kW sözleşmeye 35 lik kablo istemiyor mesela ,sınır koymuş 10 Luk yeter diyor ,daha yüksek bağlantılarda mesela 100 kW sözleşme 120 lik bağlantı var 95 düşürtüyor gibi.
Kullandığınız enerjinin parasını ödersiniz toplam çekeceğiniz güç önemli ,aynı anda çalışacak cihazların toplam gücü kW olarak ,elinizde elektrik faturası varmı herhangi bir yere ait,onda sözleşme gücü denilen satıra bakın 5 kW,7.5 kW değerleri yazar o sizin dağıtım firmasından toplamda çekebileceğiniz yükü gösterir bunu aşarsanız güç arttırımı yapmanız gerekir ,sözleşme yaparken buna göre ödeme yaparsınız,ev gibi yerlerde çok güçlü cihazların olmadığı problem olmaz üretim yerlerinde makinaların çalıştığı yerlerde elektrik saatimiz bunu hesaplar dağıtım firması da size bunu bildirir güç arttırımı yapmak zorunda kalırsınız yapılmayınca büyük cezaları vardır bu arada ,çok teknik bilgi var kafanız karışmasın ,dağıtım firmasının istediği kesiti kullanın ,kolay gelsin.
 
Merhabalar
gerilim düşümü hesabında ı=32 çıktı.
boxdan sayaca yaklaşık 30 alırsak eger kablo kesitini ne almalıyım ya da nasıl kablo kesiti belirliyoruz.
ACİLLL YARDIM edersebniz çok memnun olacağım.

excel hesaplamsınıda yardımcı olana özelden atabilirim yardımcı olursanız cok sevinirim. acıkcası katolagdan nasıl kablo kesitine bakılır bilmiyorum tam.
 
Haklısınız ancak bilgim yok ondan boyle sordum
 
yeni mezun mühendisim. acıkcası kablo kesiti tayini yaprken tablodan nasıl bakıyoruz. cunku bazı akım degerlerii taşıdığı halde almıuoruz
 
Mühendis olarak,fazla bişey söylemek is-
temiyorum ! Ancak,durumunuzun,çokda
normal olmadığını üzülerek söyleyim.
Çokda severek ilgilenmediğizde belli.
Bu durum,hem kendiniz,hem çalışacağı-
nız insanlar için tehlike ! yaratabilir.Yol ya-
kınken ! muhasebe yapmanızda ! yarar var.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst