kül olan komp panosu

degerli arkadaşlarım benim yaptığım panolar 30 ila 50 kvar arası oluyor genellikle.bundan sonraki uygulıyacağım panolarda bana ne önerirsiniz.

w otomat yerine NH sigorta, normal kontaktör yerine condansatör kontaktörü,
kablolar silikon bunlar yeterlimidir sizce arkadaşlar.bu arada NH sigorta panoda bayağa bir yer kaplıyacaktır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
olaki kondansatorde oluşabilecek bi arıza durumda seçmiş oldugun kondansator kendini koruya bilmeli yangına karsı;havalandırma ihmal edilmemeli kompanzasyon kontaktoru kullanmalısın bu onlemleri aldıktan sonra w otomat kullan ama 10 ka olsun kablo kesitlerine dikkat et her zaman reaktif ve kapasitif oranların % 0 lara yakın olması iyi olmaz rezonanas hesabını iyi yapmalısın imkanın varsa reaktorlu sistem kullan
 
yüzonki arkadaşımızın da dediği gibi tozlu ortamda ise %80 0ranında kondansatörün yapışık kalması ve sigorta seçimlerinden kaynaklanmış olabilir tamamen yanması için tesisatın kısa devreye gitmesi gerekir ve bu durumu korumak içinde sigortaların atması gerekirki aymayarak tamamen yandığını söylüyorsun.kontaktör yapışmış ve kontansatör devamlı devrede kalarakta kısadevre olmuş ama sigortalar atmadığı içinde yanmışbenim teoride buuu
 
bigpasha ustamın dediği doğrudur.
 
değerli arkadaşlarım.tüp kondansatörmü yoksa kutu tipi kondansatörmü daha iyidir bunuda belirtirseniz sevinirim.
 
Kutu tip mi yoksa tüp mü diye olaya bakarsak bence olay farklı bi noktaya kayar.onemli olan imalat esasları;kendini onara bilmesi,az yer kaplaması,kendini sogutabilmesi,elektriksel kirlilikte oluşan iç arızada kendini sistemden pasif duruma getirmesi bence çok onemli.ÖNEMLİ;nasıl kondansator kullanırsanız kullanın ortam sıcaklıgını 25-35 santıgrat ta tutmaya çalışın.
 
Yuzoniki arkadaşın yadıklarına katılıyorum birde kondansatör ün iç yapısındakiyağlı kağıtlar da ısınarak tutuşabiliyor ve ilk önce için için yanıp kondansatör kasasının içinde biriken gaz ve büyük bir kısa devre oluşarak tutuşabiliyor . Elektriksel ölçülerden hariç arada bir termik ölçümlerde yapmakta fayda var. Kondansatörün kasalarının aşırı ısınıp ısınmadığına dikkat etmekte fayda var.birde deşarj dirençleri önemli bir faktördür.
 
tüp kondansatörlerde deşarj direnci yok kutu tiplerde ise direnç var ben şunu anlıyorum kutu tipi kondansatör daha güvenlidir.
 
deşarj direnci olmadan çalışmanın sakıncaları nelerdir arkadaşlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst