Jeneratör Otomasyon Sorunu

Katılım
4 May 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
arkadaşlar epeyden beri üyeyim ama hiç mesaj yazmadım fakat acaip bir sorunla karşılaştım.jeneratör kurulumu yapılarak transfer panosu bağlantıları yapıldı.Jeneratörde DATAKOM DGK 543 cihaz bağlı fakat sistem açılmıyor.Şebeke Enerjisini kesersem jeneratör her şeyi ile düzgün çalışıyor.PLC vazife yapıyor fakat şebeke var olduğunda DGK 543 bile açılmıyor.baştan acaba firma DC ile AC voltaj nötr ve eksilerini aynı yere mi bağladı diye düşündük fakat sistem kablajı normal,birde kontrol panali kapalı olmasına rağmen şekebe varken eğer şarj SMPS devreye alınırsa kapalı olan cihazın kontakları konum değiştiryor.(yani şebeke kontaktörü bırakıyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar epeyden beri üyeyim ama hiç mesaj yazmadım fakat acaip bir sorunla karşılaştım.jeneratör kurulumu yapılarak transfer panosu bağlantıları yapıldı.jeneratörde datakom dgk 543 cihaz bağlı fakat sistem açılmıyor.şebeke enerjisini kesersem jeneratör her şeyi ile düzgün çalışıyor.plc vazife yapıyor fakat şebeke var olduğunda dgk 543 bile açılmıyor.baştan acaba firma dc ile ac voltaj nötr ve eksilerini aynı yere mi bağladı diye düşündük fakat sistem kablajı normal,birde kontrol panali kapalı olmasına rağmen şekebe varken eğer şarj smps devreye alınırsa kapalı olan cihazın kontakları konum değiştiryor.(yani şebeke kontaktörü bırakıyor.

* JENERATOR URETICISINIDE CALISMA PROGRAMINI SORUN cok fazla yorum yapmak yanlıs olur projenızı eklersenız daha cabuk sonuca ulasabılrız sebeke yokken plc nz calısıyorsa sorun beslemededır buyuk ıhtımalle bahsettıgınız kontaklar sebeke gıdınce jeneratorunuzn plc calıstırıyordur projeyı ıyıce ınceleyın proje yoksa *kablolarını takıp et* mutlaka bı sonuca ulasırsınız.
 
Eğer sorununuzu halen çözemedi iseniz yarın Datakom'u arayın ve beni isteyin. Bir şekilde sorununuzu çözeceğimizi sanıyorum.
 
Eğer sorununuzu halen çözemedi iseniz yarın Datakom'u arayın ve beni isteyin. Bir şekilde sorununuzu çözeceğimizi sanıyorum
:) Çok hoş olmuş.
 
aldırmayın serdar hocam sizi tanımıyanlarda var :) yani siz bu ürürnün mühendisiniz şimdi cevap yazsam çok çok ayıp olur :)
 
Yok be estafurullah...Ben sadece seninde bildiğin gibi yardımcı olmaya çalışıyorum...İyisiniz umarım...Görüşmek üzere..
 
Anlatmış olduğunuzdan sistem içersinde faz kontrol rölelerinin kullanıldığını düşünmekteğim. Şebekeye ait faz kontrol rölesinin kapalı kumanda kontağından DATAKOM DGK 543 besleniyor olabilir.

Kontrol etmenizde yarar var.
 
Uzman28 gerçekten bu yazdıklarını bilerek mi yazıyorsunuz, yoksa yazmak içinmi. Cihazı hiç bilmediğiniz çok belli. Cihazın bünyesinde zaten faz sırası, alt üst voltaj seviyesi, gerilim dengesizliği koruması var. Neden ayrıca kullanmak istesinler?
 
Bence kartın beslemesi kesiliyor şarj cihazı devreye girince tekrar besleniyor.O devreyi kontrol edin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,470
Mesajlar
917,812
Kullanıcılar
450,413
Son üye
umut56

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst