Şebeke/Jeneratör Otomatik şalter Sorunu

mstfhnd

Üye
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba! öncelikle emeği geçen herkesten özür diliyorum pat diye konu açmış gibi oldum ama 1 haftadır araştırma yapıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım. Sorunun ne olduğunu kime sorduysam fikir yürütemedi servis çağırdık ancak yazışma vs. epey sürer...

Sistemden yüzeysel bahsetmek istiyorum sonra arızayı anlatırım. 100 kVA lık 2 adet işbir jeneratörüm var ve Şebeke bağlantımız mevcut. transfer panomuz var 2 Adet Legrand DPX 230V AC Otomatik şalter mevcut biri Şebeke ve diğeride Jeneratörün. Sistem en fazla 20-25 kVA kadar yük çekiyor ve son olarakta 1 ay önce Jeneratör ve pano grupları olduğu gibi başka bir yere taşıdık sorunun da bu taşınma esnasında olduğunu düşünüyorum ama siz abilerim ve kardeşlerim umarım yardımcı olursunuz.

Arıza: Şebeke gitti veya Şebeke şalterini kapattım diyelim bu yukarıda bahsettiğim şalterlerin ikisi de "0" konumundalar. Jeneratörüm çalışıyor çıkış voltajını görüyorum ama şalteri otomatik kurulup "1" konumuna gelmesini sağlamıyor ve hemen ardından Jeneratör senkron panosundan "GENEL ARIZA" ikazı veriyor. PLS reset butonu var basılı tuttuğumuzda şalteri tekrar kurması lazım ki kuruyor sesini duyabiliyorum fakat "1" olmadan sıfırda kalıyor. Bu durum yalnızca Jeneratörde değil Şebeke şalterinde de mevcut bu işlemleri yaparken şebeke gelse bile onuda açmıyor. İşin enteresan tarafı şu ki Şalteri manuele aldım kendim kurdum "1" butonuna bastığımda çıkış vermesi lazım otomatikte olduğu gibi yine tutmadı ve çıkış veremedim. Her seferinde şalter çıkışı verilemediği için "GENEL ARIZA" yanıyor resetliyorum olmuyor. En son şalteri manuel de kurup otomatiğe aldım ve gidip PLS resetledim şansıma tuttu ama çok korkuttu bu süre zarfında. Her kesintide bu problem olmuyor ama sık sık olmaya başladı.

Sistem çok hassas UPS var ama 5 - 6 dk sonra UPS sadece belirlenen önemli cihazları besleme başlıyor ve diğer birimler kapanmış oluyor çok büyük sıkıntılar meydana geliyor.

Umarım derdimi doğru anlatabilmişimdir. Acil olmasa daha fazla araştırma yapma imkanım olurdu, bu tarz arızalar ve çözümlerini okudum ama bizim sistem farklı geldi.

Yardımlarınızı bekliyorum herkese Hayırlı Günler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
50 kişi bakmış bir kişi bile yorum yapmamış ben en azından fikir yürütürsünüz diye düşünmüştüm .s
 
Yardımcı olmak isterdim ama hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.Umarım yardımcı olacak birileri çıkar.Ne hikmetse kimse birşey yazmamış.
 
1000 parça puzzle'da 1 parçayı görüp resmin ne olduğu konusunda sallamasyon tahminler üretmek gibi birşey olacağı için kimse yorum yapmıyor. (Şahsi fikrim.)
 
başka bir marka şalterde buna benzer sorunla karşılaştık.Kumanda devre bağlantılarını kontrol et veya düşük gerilim bobini varsa arızalanmış olabilir
 
Bu bobinlerin üzerinde elektronik kartlar var bu kartlarda en ufak sıkıntılar sisteme çıkış verdirtmıyor.bundan olabilir diye düşünüyorum birde kontrol açısından şebeke ve jeneratör şalterlerini değişitirip manuel kontrol yaparsanız yorum getirme şansınız artabılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst