jeneratör kurma

slmn

Üye
Katılım
7 Nis 2011
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
49
Konum
manavgat
seyyar küçük jeneratörleri sadece 3*2.5 luk kablo ile işyerine elektrik kesildiğinde elle çalıştırıp enerji çakışması olmadan nasıl bir bağlantı yapabiliriz saat panosu içinde
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
pano içerisinde : pako şalter /kaçak akım koruma veya grup sigortadan herhangi birini (varsa pako tercih ) kapat ,jeneratöre en yakın pirizden sisteme enerji verebilirsin . ( faz sırası önemli ise-matkap tezgahı vb varsa dönüş yönü kontrolü önemli)
 
1-0-2 pako şalter kullanarak güvenle bu işi yapabilirsin .
fakat sistemdeki tüm alıcılara jeneratörden besleme gider .
jeneratörün küçükse sadece bir prizdeki alıcıyı çalıştırmak istiyorsan pako şalterden jeneratöre geçmeden önce prizlerde takılı olan fişleri çekmelisin veya varsa anartar/şalterlerini kapatmalısın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,183
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst