Jeneratör - şebeke bağlantısı

Yukarıda yazdıklarım aynen geçerli bu konuda ,ayrıntılar,sakıncalar belirtilmiştir konunun diğer cevaplarında ,monofaze jeneratörlerin çıkışının iki ucunda da kontrol kalemi yanar testini yapın ,yukarıda anlatılan sakıncalar bundan dolayıdır,kolay gelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklı prizlerde sıfırlama denilen olayı kim icat etti bilmiyorum ama kulakları baya çınlıyordur eminim.
Jeneratör çıkışında nötr olmadığı için prizlerin nötr bağlı uçlarına elektrik gelecek,
Bu ELEKTRİK doğal olarak nötürle beraber sarılmış olan güzelim topraklama kablosuna da geçecek ve elektrikli cihazların gövdesine elektrik sızıntısı meydana gelecek.
Ondan sonra vay efendim bulaşık makinası beni çarpıyor, çamaşır makinası beni çarpıyor gibi söylemler ortaya çıkıyor.
 
Abi ben jeneratörün üstündeki prizden elektrik versem eve sıkıntı olur mu .. jeneratörde 2 çıkışta neden faz var ne yapmak lazım nasıl bağlantı kurmalıyım
 
Tüm alternatif akımlarda olduğu gibi jeneratörler de ac akım ürettiklerinden, topraklama yapılmamışsa iki uç da canlıdır. Uçlardan birini jeneratörün şasesine ve oradan da toprak hat kablosuna (mevcut topraklama da olur sanırım) bağlamak gerekiyor. Böylece o uç notür haline gelir. Evlerimize gelen kablolar da o şekilde notür haline geliyor.
 
Merhaba şefim Jenaretör ile ilgili sorunumuz vardı. Jenaretör devreden çıkınca şebeke elektriği geldiğinde binanın tms si atıyor teknisyenler baktı ama sorun devam etmekte sizin fikrinizi almak istedim sakıncası yoksa teşekkür ederim
 
3 fazlı jeneratör nötr çıkartıyor mu arkadaşlar?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…