Isı ile motor çalıştırma

myturkey77

Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Elimde 6 veya 12V 500RPM torklu DC motor var ısı ile nasıl çalıştırabilirim? Termokupil çalıştırırmı? Dduyduğuma göre termokupil çok düşük elektrik üretiyormuş, akım yükseltici devre kart takılıp yükseltilirmi, lütfen bilgisi olan yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motoru "ısı" ile değil, "sıcaklık" ölçen sensörün ürettiği "gerilimle" çalıştırmayı planlıyorsunuz sanırım...yoksa ısıyla dc motor çalıştıramazsınız..Ayrıca motoru çalıştıran kaynağın gücü önemlidir. Yani termokupl çıkışı gerilimini bir gerilim kuvvetlendiriciyle 10-12 volta çıkarsanız da bu devre motorun ihtiyaç duyacağı gücü nasıl sağlayacak? . Akımı ne kadar motorun?
 
Temokupl, ayarladıgınız ısıda, sıcaklık kontrol rölesının kontagını cektirir. Bu kontakla, DC motora anahtarlama yaptırrsınız.
 
yanlız peltierlerin fiyatlarını da araştırmalısınız derim ben.
 
çalişmasını ıstedığın sıcaklık aralığı nekadar hassas ıstıyorsan termokupul kullanmalısın yok bır iki derece farketmez dersen değişik alternatıf uygulamalar yapabılırsın ptc ntc termostat hatta germanyum diyot veya transistorlede kumanda gerılımı uretıp motorun çalışma voltajını kontrol edebılırsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst