Hobi devrelerinizi nasıl kutuluyorsunuz

kaskaci

Üye
Katılım
28 May 2011
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar foruma yeni katıldım elektronik bilgim iki kabloyu lehimlemekten ibaret fakat basit bir gitar amfi devresi yapmaya niyetlenmekle güzel bir hobi olabileceğini farkettim. devre yapmak lego gibi birşeymiş :).

Konuya gelirsek yaptığınız hobi devrelerini nasıl, neyle kutularsınız? (bir cihaz haline getirirsiniz?)

Bu amfi devresinin parçalarını potansiyometrelerin düğmelerine kadar aldım fakat bunun montajını kolay ulaşılabilen, sağlam, kolay kesilip, şekillene bilen bir kutuya yapmak istiyorum. Sadece bu iş için değil tabi ileride yapmaya niyetlendiğim basit devreler içinde kullanmak için öneriniz önemli benim için. (saklama kabı dışında :))

Genelde ince tahtamı kullanıyorsunuz, pleksi glasstan keserek isteğinize göre kutumu yapıyorsunuz, yoksa bu tür işler için hazır kutular mı var? (bugün parça almaya girdiğim elektronikçide düğmeler, vs ne arasan hazırı varmış ona sormayı unuttum. potansiyometreleri çevirmek için evdeki radyonun düğmelerine göz dikmiştim :)
 
en güzeli pleksi glass kullanarak devrene ait oluşturduğun kutudur.
ama yok ben kesme biçmeyle uğraşmam diyorsan çok fazla çeşitte hazır kutular bulabilirsin
 
bu bahsettiğiniz kutular elektronikçilerde varmıdır? Pleksiglass fiyatlarına baktımda fiyatları baya pahalıymış...
 
Ne olduğunu bilmiyorum ama nette hep karşıma çıkan bir malzeme var depron diyorlar, herşeyi yapmışlar bununla kolay şekil alabilen yalıtkan esnek dayanıklı bir madde herhalde, işinize yarayabilir bir bakın derim.
Bunun yanında biraz zor olmuştu ama 1 mm kalınlığında 5 kg lık yoğurtların kapağı vardı evde çapı 20-25 cm olan; önce milimetrik kağıda bana lazım olan küçük kutunun açılmış halini çizdim dikdörtgenler prizmasıydı benim çizim sonra kapağa kağıdı yapıştırıp katlanacak yerleri hafiften maket bıçağıyla çizdim (kolay katlansın diye) sonra dış hatları çizip kağıdı çıkardım kapağın fazlalıklarını kestim, katlayıp kutu haline getirdim, vidaladım, güzel şeffaf bir kutu oldu.
 
Ben ince kontraplak'lardan kendi kutularımı yapıyorum.Bu kontraplaklar aynı zamanda tekne yapımında kullanılıyor.Kıl testere ve matkapla istediğiniz şekli verebiliyorsunuz.
 
illa kendim kutu tasarımı yapacam diyorsanızı pleksiglass tan vazgeçme :)
 
Depronu Adanada bulamadım maket uçak falanda yapıyorlarmış aslında idealdi benim için hem dayanıklıymışta, biraz internetten baktım fiyatı da pleksiglasa göre avantajlı sanırım.
Evde eski radyo görünümü verilmiş küçük radyo vardı inceleyince yüzeyinin ahşap değil kaplama olduğunu farkettim. Şöyle hesaplı ve estetik bir yol buldum kontraplak tan isteğe göre kesip kutulayıp, ahşap görünümlü duvar kağıtları var onunla da kaplamayı düşünüyorum. 2mt 10tl ye baya çeşit duvar kağıdı var. Teşekkürler yorumlarınız/bilgi paylaşımı için. Forumdaki mesajlar pekçok kişiyede yol gösterir sanırım.
 
ben bir güç kaynağı yapmıştım boş cd kutusuna trafoyu yapıştırdım, potu plakete lehimleyip sonrada uygun bi yerine monte ettim, anahtar ve çıkış soketi ekledim tabi:) yanlız biraz ince geliyor ama görüntü çok hoş oluyor şeffaf herşeyi görüyorsun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,268
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst