Gerilim düşümü hesabında formül mü tablo mu kullanıcaz ?

Meerve

Üye
Katılım
6 May 2013
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
35
Gerilim düşümü hesabı formülüyle , EMO nun verdiği el kitabındaki 0.6/1 kV yalıtkanlı kabloların standart güçleri taşıyabilecekleri max. uzaklık tablosu birbiriyle uyuşmuyor. Formül uygulandığında kablo kesiti uygunken tabloya bakıldığında uygun olmuyor. Hangisine göre seçim yapmalıyız ? Yardım ederseniz çok sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik projelerinde gerilim dusumu hesabi en yuklu veya en uzak hat icin tek hat semasi cizilerek acik formulle ornek hesaplama yapilir. Makbul olan budur. Tablolar kolaylik saglamasi ve fikir verme acisindan kullanilir.
 
(0.0124*Güç*Mesafe )/Kesit formülüyle bulduğum gerilim düşümünü kullanmam doğru olan o zaman .
 
evet doğru olan budur. Fakat size tavsiyem formülleri sadeleşmiş şekilde değil orjinal haliyle kullanmanız. yazdığınız farmul bakır kablo için geçerlidir ve üç fazlı sistemlerde kullanılır. bu değişkenlerin değişmesi durumunda başka formul ezberlemeniz gerekir. onun yerine ana formulü kullanmak daha iyi bir yöntemdir.

%e = (100.L.N ) / ( K.S.U[SUP]2[/SUP] )


%e=yüzde cinsinden gerilim düşümü
L=metre cinsinden hat uzunluğu
N=Watt cinsinden güç
K= iletken özgül direnç ( bakır 56, aleminyum 35 sabit değerdir )
S=iletken kesiti
U=gerilim
 
Son düzenleme:
Kullanacağım kablo bakır N2XH ve Üç fazlı sistem olduğu için bu formülü kullandım. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst