Gerilim Düşümü ve Hesapları (EMO)

sbayrak_

Üye
Katılım
3 Ocak 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba,

Gerilim düşümü ile alakalı, EMO tarafından da yayınlanan fotoğrafta işaretlenmiş olan hesap yöntemlerinin birbirinden farkı nedir acaba? Konuyla ilgili güncel hesaplamalar hususunda bilgi paylaşımı yapabilir miyiz? Bildiğim kadarıyla ilk formül ohmik ve reaktans değerleri hesaplandığı için eski formüle göre daha günceldi, şu an proje hesap cetvellerinde kullanılan hesap yöntemi için hangisi dikkate alınmalı?

1613483675549.png
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
alttaki formül yukarıdaki'nin sadeleşmiş hali diyebiliriz diye düşünüyorum.
anladığım kadarıyla;
standart gerilim düşümü ile bunun farkını soruyorsanız paylaştığını döküman içerisinde uygun şekilde açıklaması var. hangisini kullanacağız derseniz benim şahsi fikrim şudur;
İç tesisat yönetmeliğinin güncellenmesi gerekiyor. Çünkü şu anki iç tesisat yönetmeliği madde 57'de standart gerilim düşümü formülü olup bu yeni yayınlanan makale ile ilgili bir bilgi yoktur. bu nedenle özel bir neden olmadıkça eski formül'e devam edeceğiz gibi görünüyor.
ayrıca bende bu konularla ilgili olarak ilgim olduğu için yazılım işi ile ilgili program yazdım. artı olarak yazdığım programla alakalı bilgi ve belgeleri bir araya getirdim. incelemenizi isterim:
https://www.kontrolkalemi.com/forum...blo-kesit-formülleri.56254/page-9#post-884630
https://www.kontrolkalemi.com/forum...sabı-ve-standartlar.127998/page-2#post-892631
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/nyy-kablo-k-ve-m-katsayilari.136902/#post-885084
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst