Güneş paneli seçimi

Elektrik sağlayıcı firmalar benim bildiğim sattıkları fiyattan da almıyorlar. Ben şu an 72 kr dan elektriğin kW 'ını alıyorum ama ben satmak istedem bu fiyatta almıyorlar diye biliyorum.

Bu konuda bilgisi olan varmı? Ne kadar fiyattan alıyorlar?
 
Yani artık özelleştiği için sabit fiyat yoktur azda olabilir biraz daha fazlada olabilir yaklaşım söyledim ben geneldede kişilere sattığı kwh saat fiyatına alıyorlar ama şöyle bir formül var yaklaşık
((Şirket kwh fiyatı*8krş)*1,0938%) 8krş ile yüzdelik dilim yekdemin karar verdiği dilim diğeride enerji sağlayıcısı
 
Anca 1/3 fiyatına alır. Hatta artık almıyorlar diye biliyorum. Alsa da prime time da almak ister, o zaman da güneş batmış oluyor zaten
 
Yani çok yüksek üretmiyorsan kendine yetir yeter denebilir
 
Güneş panelleri, güneşten gelen enerjiyi yakalar ve elektriğe dönüştürür. Monokristal (mono) ve polikristal (poli) panel olmak üzere iki çeşit güneş paneli bulunmaktadır. Her iki tip panel de elektrik enerjisi üretir ancak ikisi arasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli farklılıklar bulunmaktadır.

Monokristal ve polikristal güneş panelleri, dayanıklı olduğu için silikondan yapılır. İki teknoloji arasındaki temel fark, kullanılan silikon güneş hücresinin türüdür. Monokristal güneş panelleri, tek bir silikon kristalinden yapılmış güneş hücrelerine sahiptir. Polikristal güneş panelleri ise birlikte eritilmiş birçok silikon parçasından yapılan güneş hücrelerine sahiptir.

Monokristal güneş panelinde güneş hücreleri yapmak için silikon, çubuklar halinde şekillendirilir ve dilimlere bölünür. Kullanılan silikon, tek bir kristal silikon olduğu için bu tür paneller monokristal olarak adlandırılır. Güneş hücresi, tek bir kristalden oluştuğu için elektronların hareket etmek için daha fazla alanı vardır. Bu da monokristal panellerin daha verimli olmasını sağlar.

Polikristal güneş panelleri de silikondan yapılır. Güneş hücrelerini oluşturmak için tek bir silikon kristali yerine birden çok silikon parçası birlikte eritilerek kullanılır. Silikon, birden çok kristalden oluştuğu için bu tür paneller polikristal olarak adlandırılmaktadır. Güneş hücresi, çok sayıda kristalden oluştuğu için elektronların hareket etme alanı daha azdır. Bu yüzden polikristal paneller, monokristal benzerlerine göre daha düşük verimlidir.

Monokristal güneş panelleri, polikristal panellere göre daha yüksek verimlidir. Bu da daha fazla elektrik enerjisi anlamına gelmektedir. Diğer bir taraftan monokristal paneller daha pahalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst