Güneş Enerjisi Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var

elmas kristalinin icine giren ısık bir mutlet hapis kaliyor elmasin karanlikta parlamasi bu yuzden
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın BİNBAŞI arkadaşım açıklamalarınız çok faydalı ve bilgilendirici oluyor teşekkür ederim.Hernekadar okul dahil 30 yıllık elektrikçilik geçmişim olsada hep merak etmişimdir elektriğin oluşumunu genaratör sargılarının manyetik alan indüklenmesi ile elektriği üretmesi , YGH üzerinde yüzler ve binler mw la ifade edilen elektron akışları bir yöne akarken nasıl aynı anda sistem şartları dolayısı ile yük akışının birden ters yöne akması.Milyonlarca evi aydınlatan milyarlarca cihazı çalıştıran bu olağanüstü gücün rotor sargıları ve stator sargıları arasındaki doğuşu varoluşunu tatminkar bir şekilde izah edecek net bir bilgiye ulaşamadım.Hoş üniversite okumak nasip olmadı, belki okusak aklımızdaki sorulara cevap bulanbilirmiydik onuda bilmiyorum ! Sizden isteğim beni bu konuda bilgilendirirmisiniz,işim gereği Yüksek Gerilim üretim ve iletimi ile uğraşıyorum 23 yıllık EÜAŞ geçmişim var , bu kadar geçmişe rağmen kafamdaki bu tür sorulara cevap bulamamakta benim kusurum olsun, siz bana şu elektriğin doğuşunu varoluşunu bir izah edinde rahat edeyim sevgili dostum, yalnız klasik açıklamalardan ziyade işin özüne ineceğinizi cevabınızı ona göre olacağını bekliyorum onuda belirteyim....şimdiden hem sizin hemde tüm arkadaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun.....kalın sağlıcakla.
 
Son düzenleme:
Sn.meraklı elektrikçi,mesajınızın cevabını icap eden ve gerektiği şekilde,özelden cevaplamış bulunuyorum.Lütfen gerektiği şekilde okuyup bir değerlendirmesini yapınız.Bilgilerinize.Hayatta başarılar diliyorum.Kolay gelsin.
 
Sn. BİNBAŞI , özelden yazdığınız cevabi yazıyı özenle okudum ,hassasiyetiniz,nezaketiniz, ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Hürmet, saygı ve muhabbetle kalın....
 
kusura bakmayın bir çok soruya cevap veremedim ancak tek tek bütün mesajlarınızı okudum öncelikle haliç üni. elektrik elektronik müh. bölümündeyim bildiğiniz gibi pekde parlak bir üniversite değil bölüm başkanına olur mu olmaz mı hocam diye sormaya gittiğimde anlattım yaklaşık 8 kere ancak anlamadı hocamız en sonunda yap getir, bakalım dedi :) zaten yapsam götüreceğim son kurum okul olur sanırım :) burada özelden birisi bana ulaşırsa deneyimli birisi anlatmak istiyorum.
 
degerli kardesim bu dedigin proje icin 200 adet patentim var....
White solar holland
 
ana mantığının şöyle olması gerekiyor. güneş panelinden çıkan dc elektrik aküler aracılığıyla şarj edilr . bu akünün çıkışına invertör bağlanır ve bu invertörün çıkışından 220 volt 50hz AC elektrik enerjisi çıkar ve güneş enerjimiz kullanılabilir hale gelir .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst