Güneş Enerjisi Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var

Degas

Üye
Katılım
22 Haz 2011
Mesajlar
66
Puanları
1
Güneş enerjisi hakkında bir fikrim var birisiyle paylaşıp fikir almak istiyorum tutarsa patentini almayı düşünüyorum ne yapmalıyım burda paylaşırsam ileride patent alırken sorun olurmu ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Net bir bilgiyse sorun olabilir güvendiklerinizle paylaşın..
 
Bilgini paylaşmassan bilginin doğru olup olmadığınıda örenemezsin. Bilgini paylaş ama unutma dostlar acı söyler.
 
ya benim düşüncem ışığı bir yerde kısa zamanlı depolamak aklımda bir kaç fikir var yani bu işi yaparsak güneş panellerinin verimi çok artacak tecrübeli biriyle özel mesajdan paylaşıp fikrini almak istiyorum ancak dediğiniz gibi kime güvenebilceğimi bilmiyorum elektrik elektronik müh. girdim ordaki hocalarıma mı danışmalıyım ?
 
Açıkladığın fikirleri bireysel paylaşırsan kaç kişiyle görüşürsen görüş %90 çalınmaz.Kimse senin fikrine senin kadar sahip çıkmaz.İnternette paylaşırsan hiçbir şey diyemem.Konuyla ilgili TPE sitesinden bir patent araştırması yapabilirsin.
 
Işığı depolayan sistem varmı? Yoksa bunun yapımı bir icattır. Bu icattan çeşitli icatlar yapılabilinir.
Bir icadın işe yarayıp yaramadığını öğrenmenin en iyi yolu onu uygulamaya döküp yapmaktır.
İcadın işe yaraması için bilgiler eksikse ve bilgi gerekiyorsa araştırma yapılması gerekir, hem bilgiler eksik hemde gizleniyorsa bu işin sonu karın ağrısından ileri gitmez :)
Bu bilgilerin doğruluğunu en iyi bilebilecek kişiler fizik fakültesinin öğretim üyeleridir.

Bir fikir doğruluğu ispatlanmadığı sürece sadece fikir olarak kalır.
Bilim adamları buluşlarını fikir olarak söyleyip giden kişiler değildir, bunun ispatınıda yapıp buluşlara isimlerini vermişlerdir.
 
"Bilim adamları ışığı durdurdu" diye bir haber okumuştum, -273 C derecede durdurdular diye yazıyorduki bu beklenen birşey zaten. Pek verimli olduğu söylenemez, yinede bir adımdır. Buda bir çeşit ışığın depolanması olarak düşünülebilir. Ortaokuldayken bir arkadaşım vardı böyle şeyleri tartışırdık birgün bana eğer içi tamamen ayna olan bir küreye ışığı gönderirsek ne olur demişti, eğer kayıp yoksa ışık küre açılana kadar küre içinde kalmalı, fakat ışığı tamamen yansıtan bir madde benim bildiğim kadarıyla yoktur, bir miktar soğurma var, ışık hızına bakılırsa madde yüzeyine tekrar gelmesi çok kısa süreceğinden soğurma miktarı yüzde 0 a yaklaşsa bile çok kısa sürede hapsedilen ışık soğrulur, buda çözüm değil, şimdilik ışık enerjisi ile atom yörüngesindeki elektronu koparıp yani fotoelektrik olayla ışık enerjisinden elektrik enerjisi üretme yani güneş paneli gayet güzel bir çözüm bunun geliştirilmesi üzerine çalışmalar var, bildiğim kadarıyla en yüksek verim yüzde 30 civarında bunu ikiye katlamak bile çok biyik bir gelişme olacak, yinede sizin fikrinizide duymak isterim. Bu konu hakkında en tutarlı bilgiyi kendini iyi geliştirmiş fizikçilerden alabileceğinizi düşünüyorum. Bende 3-4 sene önce ışık esaslı mantık kapısı yapabilirmiyim diye düşünüyordum, yani ışık ile işlem yapan işlemci yapılabilrmi diye düşünüyordum, bunu paylaşsamda pek birşey değişmeyecekti bu ev ortamında geliştirilecek bir proj değildi, hatta üniversitede hocama anlattım bir kazancı olmaz ışık ve elektrik hızlarını soru biri 270 diğeri 300 dedim arada pek fark yok dedi bende ışığı tek kanaldan birçok dalga boyunda gönderip aynı anda sayısız işlem yapılabilir dedim olmaz da olmaz dedi ama microsoft 2018 de ışık esaslı işlemci çalışmasını bitireceğine dair haber okudum yani benim fikrimdi desem ne olacak, bazı fikirler gayet göz önündedir bu dediğimi birçok kişi düşünmüş olabilir fakat uygulanabilir bir model ortaya koymadıkça birşey ifade etmiyor, anladığım kadarıyla sizdede sadece bir fikir var bu fikirden kendi başına bir patent çıkmaz, paylaşsanız kolay birşeyse belki fikrinizi uygulanabilir kılıp sahipde çıkabilirler ama pek sanmıyorum, benim yukarıda anlattığım fikri şimdi 1 kişi bile buradan okuyup üzerinde çalışayım ben yapayım demeyecek değil mi?
 
Katı hal lazerlerinin çalışma prensibinde(Yakutlu lazerlerde),ışık çok kısa süreli olarak yakut çubuk(Al2O3+Cr)üzerinde depolanır(Işık pompalama işlemi).Daha sonra bu depolanan ışık,yakut kristalindeki Cr atomlarını yüksek enerji seviyelerine getirerek,tek bir düzlem üzerinde normal aynadan ve kısmi bir aynadan yansıyarak,gidip gelerek kuvvetlendirilmiş,tek dalga boyuna sahip,dağılmayan ışık demeti(Laser) olarak kısmi yapılmış olan diğer ayna ucundan çıkar bildiğiniz gibi.Depolamada kullanmayı düşündüğünüz materyal,yakut kristali gibi anlık ışığı absorbe edici bir kompozit malzeme mi,yoksa bir sıvı,gaz karışımı,toz karışımı gibi bir şey mi veya bizim hiç tanımadığımız,bilmediğimiz bir malzeme mi,bunu açıklamakta eğer bir sakınca da ayrıca bulunmuyorsa,burada forumda açıklayabilirsiniz.

Fikrinizin bilim dünyasında çığır açacak seviyede yeterli olduğunu düşünüyorsanız,daha önceden yapılmamış emsallerinin de bulunmadığını varsayarak,ne derecede ciddi ve etkili olabildiğine karar verebilmemiz,yanlışları veya eksiklikleri bulunuyorsa,bunları farkedip düzeltebilmemiz için,çalışma prensibi,malzeme şekli,uygulanma şekli hakkında açıklayıcı biraz daha ön bilgiler vermeniz gerekecektir.Ancak o zaman fikrinizi desteklemek,sahip çıkmak ve yardımcı olabilmek için elimizden gelebilecek tüm gayreti,eforu size gösterebiliriz.Üniversitelerin fizik bölümleriyle ilgili bir kontağınız olmadı herhalde,direk olarak forumumuzu daha uygun gördünüz sanırım.Bu konuda size başarılar dilerim,kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst