faz kalemi ile nötr kontrolü

Kullanmış olduğun kabloda, besleme yaptığın damarın diğer damarlarda da manyetik alan oluşturmasından dolayı elektrik ölçümünü kontrol kalemiyle yaptığında lambası yanar.Fakat besleme verdiğin damardaki faz, kontrol kaleminin daha canlı yanmasını sağlar. Biraz dikkatli ölçersen diğerlerinin daha zayıf yandığını göreceksin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
benim bahsettigim kontrol kalemleri pil ile çalışıyor faz iletkeni ölçerken üzerindeki metale el ile temas ettiriyoruz noturun gelip gelmedigide sadece kontrolkalemini kabloya tutuyosun ustten dokunmadan lamba yanar ise notr geliyodur yanmazsa notr gelmiyodur kontrol kalemi bu şekilde çalısarak faz ve notr olcumu yapabiliyor....

nört torak ayırımı nasıl yapıyor?
 
elektrik verilmemiş diğer 2 kabloda enerji gözükmesinin anlamı kablolar arasında manyatizma olması diyebilirmiyiz. ne yapılmalı?

evet öyle denilebilir. eğer kablo uzun ise ve rulo halinde sarılı ise manyetizmadan dolayı bunu yapar arkadaş haklı. kabloyu dümdüz açıp uzattığımızda o manyetik alan oluşmaz ve akım dönmez.
yok ben kabloyu test edicem diyorsanız faz noturü verin takın lambayı sorunsuz çalışacaktır. eğer sorun varsa sigorta haber verir zaten :)
 
Merhaba, banyoya bir aplik takacağım ama iki kabloda da kontrol kalemi kısık olarak yanıyor, evde başka bir hattı kontrol ettiğimde, faz da yüksek şekilde yanıyor, nötr de hiç yanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz neden iki kabloda kısık şekilde yanar?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst