Farklı DM'ler deki farklı çıkışlar neden ikiz açma yapar?

hakan141

Üye
Katılım
18 May 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Örneğin; DM2'den A çıkışı açtığında DM3'ten B çıkışı açma veriyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar forumda bu sıkıntı ile ilgili bilgiler var isterseniz önce forumu biraz araştıralım eğer yeterli gelmezse konuşuruz .
 
Sn.hakan141,sen sorunu tekhat şeması ekleyerek sorarsan yada şema ekleyemiyorsan detaylı açıklarsan cevap vermek mümkün olabilir.
 
Merhaba , sn hakan bey Mesafe koruma röleleri nin çalışma sistemlerini araştırırsanız sorunuza fazlası ile cevap bulursunuz.Bu konudaki kaynağıda TEİAŞ'ın sitesinde yada varsa TEİAŞ müdürlüklerinde röle servisinde çalışan teknik elemanlardan temin edebilirsiniz.Arıza yönüne göre arızayı sınırlandırma adına DM 2 ve DM 3 deki kesicilerin her ikisine de açma bilgisi gidebilir.Bu arıza yönü,kuvveti,rölelerin hassasiyet durumu gibi sebeblere bağlı olabilir.
 
Aynı fider üzerinde iseler, rölelerin açma süreleri tekrardan koordine edilirse faydalı olacaktır..
 
O fiderler bir yerlerde kesişiyordur. Hat kopup diğerinin üzerine düşmüş olabilir
 
bu sorun TEİAŞ trafo merkezi fiderlerinde mi yoksa dağıtım merkezi fiderlerinde mi ? rölelerin toprak ani açma süreleri ile ilgili olma ihtimali çok yüksek. ama yaşadığınız sorunu daha detaylı anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst