evimdeki florasanlar

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
evimdeki butun flourasanlar duzgun calismiyor. hani pirpir denir ya onu yapiyor. diger aletler sorunsuz calisiyor. bazen ariza geciyor bazen ayni arizayi yapiyor. sorun nerde olabilir. herz'in dusuk gelme ihtimali var mi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Lambaya nötr yerine faz gidiyor olabilir Anahtarı söküp faz'a mı yoksa nötr'e mi kontrol ediyor bir bakın.
 
faz var anahtarda. bazen yapiyo o sorunu bazen yapmiyor
 
evimdeki butun flourasanlar duzgun calismiyor. Hani pirpir denir ya onu yapiyor. Diger aletler sorunsuz calisiyor. Bazen ariza geciyor bazen ayni arizayi yapiyor. Sorun nerde olabilir. Herz'in dusuk gelme ihtimali var mi
arkadaşım bu olay ne zaman oldu. Bundan önce düzgün çalışıyodu da daha sonra mı böyle oldu. Kapattıktan sonra mı göz kırpıyo. Bir de aynı anda arıza yaptıgında bütün florasanlard mı oluyo. Geçtiğinde bütün florasanlarda mı geçiyo. Detaylı bilgi verirsen yrdımcı oluruz.
 
En son buatlarla ilgili bir iş yaptınız mı? Belki bir hatta yani lambaya giden nötr hattını topraga bağlamış olabilirsiniz. Gerçi bu durumda kaçak akım rolesi varsa açar.
 
hic buati falan karistirmadim. evdeki tum lambalarda olup,gectigi zaman hepsi birden duzeliyor
 
buzdolabini isigi bile kirpiyor. ama duzeldigi zaman lambalarda,buzdolabinin isigi da duzeliyor. yani sorun ayni anda cozulup ayni anda basliyor
 
Evde yakın zamanda elektrikli şöfben gibi büyük güçlü cihaz aldınızmı yada bu olay olurken herhangi su ısıtıcı çamaşır mak falan çalışıyormu.
 
Gerilimi Ölçtünüz mü ? Tasarruflu lambalar da gerilim düşük olursa titrek yanar..

veya lambada sorun olabilir.
 
Evinizdeki bu kırpma sorunu yalnız flüoresan lambalarla sınırlı değil,tüm cihazların çalışmasını ilgilendiren genel bir sorun göründüğü kadarıyla.Kanaatimce şebekedeki faz veya nötr hattından birinde,cihazların çalışması sırasında geçen akımla,aşırı bir bir ısınma durumu vardır.Bu ısınmanın sebebi de,elektrik panosundaki bir elektrikli parçanın (Örneğin eğer varsa ana açma-kapama şalterinin dış bağlantılarında veya bozulan iç bağlantılarında,otomatik sigortaların(otomat) dış elektrik bağlantılarında,klasik tip sigortaysa buşonun takıldığı alt bağlantı gövdesindeki dış elektrik bağlantılarında,vb.) elektrik bakımından kötü olan bir teması yüzünden olabilir.Cihazlar çalışırken aşırı ısınan bu tür bir parçayı,ayrıca bir koku yapıp yapmadığı,anormal ısınıp ısınmadığı yönünden dikkatle inceleyip takip edin.Böyle anormal bir parça varsa zaten kendisini belli edecektir.Panoda herhangi bir anormallik yoksa,bu defa buvat bağlantılarındaki faz,nötr hatlarının kötü elektrik temasından da şüphelenmeniz gerekir.

Yani bu kırpılmaların gerçek nedeni aslında,kötü temaslı elektrik bağlantılarında oluşan bir elektrik arkıdır.Ama bu elektrik arkı bir elektrik kaynağındaki gibi değil de,daha ziyade elektrik rezistanslı ızgaraların, bağlantı yerlerinde, zamanla gevşemeden dolayı oluşan küçük tipteki bir ark gibidir.Bu küçük arklar,o andaki enerjinin yüzde yüz gitmesine neden olacağından,yani ek bir enerji soğurup alacağından,cihazlarınızın büyük çoğunluğu devrede iken bahsettiğiniz türden kırpılmalar oluşabilir.Soğurulup alınan bu ek enerji de,şebekenin hem voltajında ve hem de akım şiddetinde direk olarak düşümlere neden olacağından,kırpılmaların da başlıca nedeni budur,eğer bu şekilde bir arıza oluşuyorsa.

Ancak elektrikle ilgili profesyonel anlamda bir tecrübeniz de hiç bulunmuyorsa,buvatlardaki ve panodaki olası bir elektrik temassızlığını,kötü irtibat sorununu tam gidermek için,mutlaka bir elektrikçi çağırmanız da en doğrusu olacaktır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,552
Kullanıcılar
450,139
Son üye
muhamedarslantas38

Yeni konular

Geri
Üst