Buzluk acilinca sogutma duruyor - Bosch kku3301 01

Mefairo

Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
42
merhaba, temelde dolabimda sogutma sorunu yok yani 96 model cihaz halihazirda problemsiz -18 e 4 derece sogutmasini guzelce yapiyor, lakin gecen ay istanbuldan izmire tasindim ve enteresanliklar gecende Afrika sicaklarinin izmiri 45 derece kavurdugu gun kendini gostermeye basladi.

Gecen gun bi baktim motor calisiyor ama gosterge paneli gitmis ve beyin biizzt diye kisa devre sesi veriyor...Kapadim 5 dakika bekledim ve on tusuna basinca cihaz calisti...-11 den -18 e normal sekilde cikti ve gunlerce banamisin demedi.Taki dondurma alip 10 sn buzluk kapagini acip kapayana dek....Bi baktim -18 den -15 e sonra kademeli olarak -14 -13 dusuyor, oysa motor sesi gelmeye devam ediyor.... Yine fisi cekip 5 dk bekletip actim ve dolap kendine geldi.

kisacasi buzlukla isimiz olmazsa aletde sorun olmuyor. ama buzluk ac kapadan sonra sogutma kesiliyor. ve kart elektrigide gidiyor...gostergeler kapaniyor ama motor sesi gelmeye devam ediyor...

Daha onceden de buzdolabi alarm veriyor vakasindan deneyimli oldugumdan karttaki kirmiziyla isaretledigim film kondansator ve kondansatorleri degistirdim fakat busefer durum ayni sekilde devam ediyor bi degisiklik olmadi.

Beyazla isaretledigim diyod lar karti elime aldigimda asiri sicakti. hatta karti karartmislar fakat multimetreyle hepsini sokup olctum normal durumdalar ve tek tarafli calisiyorlar, sorunsuz gorunuyor.

Yesille isaretledigim direncde ates gibiydi elime aldigimda, fakat multimetrede degeri normal.

kisacasi Buzlugun switch ac kapa yaptiktan sonra kart bidaha calistirmayi tetikleyemiyor anladigim kadariyla...ve 5 dk kapatip actigimdada duzelme oluyor, yani sanki isinan kart kendine geliyor gibi algilatiyor bana....

Sizce durum tam anlamiyla hangi komponentlerden kaynaklaniyor? hani tum parcalari sokup yenilemek kolay ama tam olarak bilerek hareket etmek daha guzel olur ilerde tekrari olmamasi acisindan.

Tesekkurler.
 

Ekli dosyalar

  • kart.jpg
    kart.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 28
seneler once siemens buzdolabında boyle bir arıza olmustu. kapi ile irtibatli anahtari degistirdik ariza giderildi.birde boyle kontrol edin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst