Ev yapımı CNC

PIC16F877 bu PIC ile yapılan devre bayağı güzele benziyo fakat bu pıc ki aldığımızda içinde yazılım varmı acaba
 
Arkadaşlar;
Bikomak adresindeki;
3 eksen cnc makineler için Usb kontrol kartı
İlk kez hobby cnc yapmak isteyenler için ekonomik paket
adındaki bu 2 ürünü satın almaya karar verdim.
Size sorum şu bu siteden daha önce alış-veriş yapanlar varmı?Sizce buradan alışveriş yapmalımıyım?fiyat nasıl daha uygununu bulabilirmiyim?Ve daha önemlisi elektronik ve elektirik bilgim kötü makine bölümü mezunuyum sizce bu işten kalkabilirmiyim ?Birde bu 2 ürün haricinde başka elektronik bir alet almama gerek varmı ?

Not: bu 2 ürün 300 tl[/QUOT

Bikomak Adlı sitenin sahibini yıllardır bir forumdan tanırım.. Kesinlikle kazıklanmayacağını garanti ederim lakin beni kim garanti edecek orası ayrı... Bülent bey teknik açıdanda destek verecektir size. Lakin önceden hobyciler için çok daha ekonomik kit paketleri vardı ama artık bunları yapmıyor... Sitedeki telefondan bizat iletişime geçip ne yapacağınız konusunda bilgi verirseniz gereksiz birşey almanıza engel olur ve illada kendi ürününü almanız konusunsda baskı yapmaz.. Kısaca Güvenilir biridir, dürüst esnaftır ve en önemlisi idealisttir... Kolay gelsin.
 
Merhabalar uzun süredir yazamadım.
Cnc routerımın alt iskelesini tamamladım
Şimdi avrasyamühendislik.com dan krom kaplı mil,mil ucu destek ve rulman toplamda 250 lira civarında tutuyor.
Ben hobby amaçlı yaptığım için ve tahtadan olduğu için bu fiyat çok geldi.Alternatif bir yol gösterirmisiniz ? Mil ,mil ucu destek ve rulman için şimdiden teşekkür ederim.
 
selamlar hobi işlerim için cnc makina nasıl temin edebilirim
 
garajımı atölye haline getirmeyi düşünüyorum burada hobi amaçlı cnc makinalarla bir takım çalışmalar yapmak istiyorum oyma ve kabartma bu konuda bana destek olacak kimse yokmu hobi amaçlı makina ve proğramlar hakkında
 
arkadaşlar o fiyatlar ucuk ben evde yaptım 1 tane ..gercı suntadan yaptım ama olsun şimdilik bekıp duruyorum ınsallah yakında faalıyete gececk..bana toplam malıyetı 250 tlyı bulmadı..kontrol kartı ve motorları 170 tl+suntalar ve kesımı 20+mıller 10 tl+cekmece rayları 30+20 de ıvır zıvır desek 250 tl..yakında resmını yukleyecegım
 
yaptığınız cnc makinelerinin resimlerini paylaşırsanız daha yararlı olur
 
herkeze merhaba ben yaklaşık 8 ay kadar önce bir cnc yaptım x-y-z-t çalışıyor yaklaşık olarak 80*80 cm ebatında 1 pic 16f877a step motor 3 adet ve rulman ve tabii kendi tasarladığım mekanik aksam var tamamına para vermedim ordan burdan bulduğum parçalarla dükkandaki atık malzemelerle ve eski printer lardan söktüğüm motorlarla yaptım birtek dişli aldım ve tabii polyester rtv-2 de vardı yani ne var sa onun diyeceksiiz ki bir sürü şey varmış ama vardı ben mekatronik ve robotllarla ilgileniyorum ayrıca otomasyonlar tasarlıyorum işimde biraz bu ama bunu çok amaçlı kullanım için yapmıştım aslında çok basit ( benim şartlarımda ) tbii bu arada sadece pic ile çalışıyor tasarımı önce 2 veya 3 boyutlu tasarla sonra hex e çevir sonra pice at diye çalışıyo yardımcı olmak isterim ( başarı için paradan önce düşünün nasıl tasarlarsanız o kadar harcarsınız)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,851
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst