Enversör pako hakkında...

piyasada enversor kontaktor dıye satılmaz.
iki adet kontaktor alırsın ayrıca makanik kılıtlrme alırsın kontaktorun yan tatafına montaj edılır ayrıca yardımcı kontalar da yersız gelebılır onun ıcın yardımcı kontak da alman gerekır.
Simens telemekanık LG markalar kulandım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
peki karşılaştıgımızda enversör şalter mi pako şaltermi nasıl ayırt edebiliriz...
 
Merhaba arkadaşlar şuna bir açıklık getirelim .Telafuz ettiğiniz bu şalterlerinin asıl ismi zaten pako yani paket şalterdir.Bizler bu paket şalterler arasıdan ihtiyacımız olanı seçeriz.Mesela 3X16 A aç-kapa 0-1 pako şalter veya 3x10 A 1-0-2 gibi. Yani bunların genel adı pako yani paket şalterlerdir.Ayrıca şalter üzerindeki etiket zaten yeterli bilgileri vermekredir.Aç kapa şalterlerde 2 bağlantı noktası vardır. R-S-T giriş,U-V-W çıkış uçlarıdır.Envansör şalterlerde 3 bağlantı noktası vardır.1 R-S-T giriş,U-V-Wçıkışları 2diğer iki baçaklar orjinalde köprülüdür.Bağlantı şekilleri zaten üzerinde yazılıdır.
 
Bu konu neden uzamış anlamadım, enversor terimi ( ingilizcede invers kelimesinden gelir) ters, tersleyen gibi manası var, motorlarda ileri-geri çalışmayı örnek verecek olursak ileri ve geri dönüşler birbirlerine göre "invers" dir. Yani bu uygulamanın adına motorun enversor çalıştırılması denir, uygulamanın özel adıdır, bunu kontaktörlede yapabilirsin, özel paket şalterlerlede...ve ya daha değişik güç elektroniği cihazlarla, sözü edilmiş kontaktörün türü enversör değil, bu amaca yönelik hazırlanmış bir ürün olup, parekende satış yöntemidir...
 
Merhaba arkadaşlar sadece 1 ve 2 konumlu pako şalter varmı? 0 (sıfır) olmayacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Rakamlara niye takılıyorsunuz kontak işini görüyorsa şeffafın üstüne yaz gitsin istediğin rakamı :)))
 
olması lazım sımensi baylerin arasan yardım cı olurlar arkdaş....
 
1 ve 2 no derken yanlış anladı yukarıdaki arkadaşım. Ben sağ sol demek istedim yanı sıfır kontağı olmayacak. Numaralara ben takılmadım. Sil yaz. İyi fikir. Hiç düşünmemiştim. Sazan arkadaşım yardımın için teşekkürler...

Rakamlara niye takılıyorsunuz kontak işini görüyorsa şeffafın üstüne yaz gitsin istediğin rakamı :)))
 
Pako şalterler hemen hemen istenen her türde üretilibiliyor. Kaç konumlu vede kaç kontaklı isterseniz.Yaylı kilitlemeli basmalı hatta motorlu ayrıca önce kapatan önce açan kontaklı .Enversör dediğimiz ise sadece bunlardan biri. Şalterler doğrudan enversör üretilebileceği gibi açık ve kapalı kontakların birer ucu köprülenerekte elde edilebilir.

Pako şalter bir üründür. Enversör ifasesi ise bir olgudur. Kısacası enversör diye bir ürünyok .Pako şalter dahil olmak üzere pekçok ürün enversör çalışacak şekilde dizayn edilebilir. (enversör kontalkı röle , enversör kontaklı şalter gibi ).

Kolay gelsin............
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,861
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst