Pako şalter lamba kontrolü

SEZERMX

Üye
Katılım
2 Haz 2022
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
20
Merhaba kolay gelsin hocalarım 0 1 2 3 kademeli pako şalter ile lamba kontrolü yapmak istiyorum 1. Kademeye aldığımda 1. Lambayı 2. Kademeye aldığımda 1. Ve 2. Lambayı 3. Kademeye aldığımda 3 Lambayı birlikte yakması gerek kaç fazlı pako şalter kullanmam gerek ve şeması tam olarak nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba kolay gelsin hocalarım 0 1 2 3 kademeli pako şalter ile lamba kontrolü yapmak istiyorum 1. Kademeye aldığımda 1. Lambayı 2. Kademeye aldığımda 2. Lambayı 3. Kademeye aldığımda 3. Lambayı yakması gerek kaç fazlı pako şalter kullanmam gerek ve şeması tam olarak nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim
Her kontağin birer ucunu ( açık kontak ) köprüleyip köprülü uca faz bağlayın. Diğer kontak uçları lambaya gidecek. Lambalarda nötr ler direk bağlanabilir. Pako şalterlerde hazır köprülerde oluyor. Onları da inceyin. Size uyarsa kullanın, uymazsa sökün.
 
Son düzenleme:
Her kontağin birer ucunu köprüleyip köprülü uca faz bağlayın. Diğer kontak uçları lambaya gidecek. Lambalarda nötr ler direk bağlanabilir. Pako şalterlerde hazır köprülerde oluyor. Onları da inceyin. Size uyarsa kullanın, uymazsa sökün.
1. Kademeye aldığım zaman tek bi tane lamba yanacak 2. Kademeye aldığımda 2 lamba birlikte yanıcak onu denedim ben
 
1. Kademeye aldığım zaman tek bi tane lamba yanacak 2. Kademeye aldığımda 2 lamba birlikte yanıcak onu denedim ben
O pako şalterin imalat özelliğine bağlı. Her konum değiştiğinde önceki konumun kontak konumu aynı kalsın istiyorsunuz siz. Sizinkinde o özellik yoksa olmaz. Röle de kullanmanız lazım o zaman. İş otomatik kumandaya döner.
 
A281 senin işinin görür
 

Ekli dosyalar

  • a281.PNG
    a281.PNG
    12.2 KB · Görüntüleme: 18
PSA016KT123S


PSA016KT123S.jpg
 
KOmıtatör anahtar kullan.
1. abahtar sadece 1. lamba,
2. anahtar sadece 2. lamba
her ikiside açık, ili lambada yanar vaziyetde,
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,609
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst