Efsane Proje için yardım lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emre88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emre88

Üye
Arkadaşlar S.A. çocuğumun akülü arabasını gerçekçi yapmak için arduino ile kod ve bağlantı şeması lazım projem 4 kısımdan oluşuyor bana yardımcı olursanız sevinirim
Öncelikle malzeme listesini yazıyorum (NOT: eklenmesi gereken yada değişmesi gereken modül yada parça olursa söyleyin lütfen)
1 adet arduino uno
2 adet 360derece 3adet 180derece servo motor
1 adet LM393 kızılötesi hız kontrol sensörü
1 adet ACS712 akım sensörü
1 adet encoder disk 20satır

Öncelikle arduino çalışması için harici bir açıp kapama düğmesi koyacağım.Akülü arabanın aç kapa düğmesi arduinonun programını devreye sokacak yani araba kapalıyken bile arduino çalışmaya devam edecek.
1.KISIM yakıt göstergesi, hız göstergesi, devir göstergesi
yakıt göstergesi 180derece, hız ve devir göstergesi 360derece servo motor ile yapılacak
Bu üç kadranda selamlama yapmak için 300derece gidip geri 0 dereceye gelecek
2.KISIM arka tarafa koyacağım 2 adet 180derece servo motor aynı anda 180.dereceye gidecek ve öyle kalcak akülü arabanın gücü kesilince tekrar 0.dereceye dönecek ve bekleyecek (motorlarda spoiler takılı olacak)
3.KISIM yakıt göstergesi, ACS712 akım sensörü akünün doluluk oranına göre servoyu anlık haraket ettirecek yani akü doluyken 130.dereceyi (yada 140.derece neyse) göstercek akü boşaldıkça ibre 0.dereceye inecek
4.KISIM ön tekerlek miline takacağım encoder disk ve LM393 kızıl ötesi hız sensörü devir saatini hareket ettirecek devir saati her 30 derece arttıkça hız göstergerside ona göre belirleyeceğim derecede artacak son hızda hem devir hem hız göstergesi belirlediğim derecede (örneğin 295 derece) sabit kalcak hız azaldıkca onlarda tekrar 0 dereceye inecekler
kısacası gerçek bir arabanın hız ve devir saatine benzeyecekler

Merhaba çocuğunuz için böyle bir proje yapmak gerçekten çok güzel bir şey. Eğer Arduino ve açık kaynak sistemlere ilginiz varsa yapay zeka dan faydalanmak bence en mantıklı olanı, isteklerinize göre kod yazdırıp bayağı iyi sonuçlar alabilirsiniz. Biraz deveye yanıla projenizi ilerletirsiniz linkteki video bayağı açıklayıcı

Yapay zeka çoğu alanda saçmalasa da böyle işlerde çok temiz iş çıkarabiliyor, chatGPT ile konuş güzel bir kod yazar sana sadece pinleri dediği yere takman kalır

teşekkürler arkadaşlar deepseek i deniycem chatgpt yi denedim ama randımanlı bir cevap vermedi birde tinkercad gibi simulasyon programı biliyormusunuz tinkercad de sensör neredeyse hiç yok

Forum istatistikleri

Konular
131,005
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri