Endüktif çok yazıyor?

haklısınız ama mono faze kondansator bulamadım buralarda trifazeleri korü yaparak belki olur ya yapsammı acab tşkrler ustam
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn. berkustası

* Sn. tknsyn'in de bahsettiği gibi, sisteminize küçük güçlü monofaze kondansatörler yeterli olacaktır.

* " Biri diğerinden mutlaka fazla oluyor " diye belirtmişiniz, bu şunun göstergesidir aslında; endüktif ağır basınca röle kondansatör alıyordur,daha sonra bakıyor kapasitif ağır geliyor, bu sefer geri bırakıyordur. Bu tarz bir durumun göstergesi olabilir, yani büyük gelme ihtimali vardır. 3 faz birden olması da bunu tetikleyebilir.

* Fazlar arası dengesizlik olduğunda oranların tutturulması için mutlaka faz-faz kontrolün yapılması gerekmektedir ki, sizin verdiğiniz akım değerleri bunu gösteriyor gibi.

* Bulunduğunuz yerde monofaze olmadığını belirtmişiniz, trifaze kondansatörleri farklı şekilde bağlayarak monofaze olarak kullanılabiliyor. Sitede buna ilişkin bağlama şekli ve döküman mevcuttur.
 
ilginiz için teşekkür ederim roboeletronik sanırım arızayı buldum akım trafolarının biri farklı ikisi 150\5 biri 400\5 sanırım ondan kaynaklanıyor sizcede olabilirmi ben yinede kontrollerimi yapıcam tekrar teşekkür ederim
 
Sn. candemir_16

* Tabii ki, en sağlıklı sonuç kontrol ile olacaktır. akım trafosu büyük olabilir ama önemli olan kondansatörü algılamada problem yaşatıp yaşatmadığı önemlidir.
 
sn arkadaşım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim benimde aklımda gecen bunlardı doğrus ama bir türlü kendime güvenipte yapmadım ma verdiğiniz<z bilgile r için tşkrler ve bu konuda sizi gene rahatsız edrim kusura baklmassınız
 
candemir_16 ' Alıntı:
...akım trafolarının biri farklı ikisi 150\5 biri 400\5 sanırım ondan kaynaklanıyor sizcede olabilirmi...

Röleye her akım trafoları tek tek tanıtılmadığı için; evet sorun buradan kaynaklanıyor.
Röleye akım trafolarının üçünüde 150/5 diye tanıttığımızda üçünden de 100A geçerken 150/5'lik trafoların sekonderlerinden 100/(150/5)=3,33A geçerken, 400/5'lik trafonun sekonderinden 100/(400/5)= 1.25A geçecek. Rölede bu akımları göre dengesiz yük gibi algılayacak. Ona göre kompanzasyon yapacak.
 
sayin balki öncelikle fazların ne kadar akım çektiğini yazarsan birde kullandıgın röle. ayrıca kondansatörlerde gördüğüm kadarı ile çekmiyor buda akım tr oranında hatalı oran girilmiş oalbilir. birde kondansaTÖR DEGERLER 1,1.5 2.5, 3 kVAR GİBİ GÜÇLERDE OLURSA DAHA VERİMLİ OLUR.
 
merhaba arkadaşlar ben okuların kompazasyon işlerini yapıyorum ama bir okulda takıldım okulda 400*5 akımtrafosu var okuldağüç çok düşük faz başına5 amper çekiyor onuniçin röle çekmiyor ve reaktif geliyor kondasatör sıralaması 2.5 2.5 2.5 5 5 5 5 kondasatör akımtrafosumubüyük geliyor çözmlerinizi bekliyorum
 
Rölenizin tipinden bahsetmemişsiniz.Eğer yükünüz hep böyle olacak ise,akım trafolarınızı
100/5 ve rölenizi,monofaze kondansatör de devreye alan tiple değiştirmeniz gerekir.Müm-
kün ise,akım trafolarınızın 50/5 ile değiştirilmesi daha uygun olacaktır.Mevcut akım trafola-
rınız ile,etkili bir kompanzasyon yapma şansınız çok azdır.
 
merhaba arkadaşlar ben okuların kompazasyon işlerini yapıyorum ama bir okulda takıldım okulda 400*5 akımtrafosu var okuldağüç çok düşük faz başına5 amper çekiyor onuniçin röle çekmiyor ve reaktif geliyor kondasatör sıralaması 2.5 2.5 2.5 5 5 5 5 kondasatör akımtrafosumubüyük geliyor çözmlerinizi bekliyorum

Sn mehmet turuçlu

Akım trafosu değerinin %5 ve altı değerlerinde sıkıntı başlar. Bu değer 400/5A akım trafosunda 20A ve altı değerlerdir.Sorununuz burdan kaynaklanmakta.
Rölenizin marka modelini belirtmemişsiniz? 7 kademe vermişsiniz kademe sayısı yeterli değil!, en küçük kondansatör değeriniz yüksek! monofaze kondansatör galiba kullanılmamış!
Tahim ediyorum röleniz eski tip.Bahsettiğim sorunları hallettikten sonra tavsiyem;
5A çekilme ne zaman gerçekleşiyor mesai bitiminden sabah kadar geçen süredemi ? Normal çalışmada çekilen akım değeri ne?
-Normal çalışmada 100A geçilmiyor ise 100/5A akım trafosu kullanmak çözüm olur.
-Normal çalışmada akım 100A üzerine çıkıyor ise yapmanız gereken 5A çeken yükün bağlı bulunduğu T.M.Ş 'ye amperajı değerinde akım trafosu takıp röleye bağlamanız. Mesai bitiminde 400/5A akım trafo sekonderlerini kısa devre edip küçük değerdeki akım trafolarına devreye sokacak düzenek hazırlamanız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst