Endüktif Ceza Yazıyor

Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
45
Selam arkadaşlar kayseriden bir panel radyotör fabrikasında görev yapıyorum 1600 kv 2 adet trafom var ve petek yapıyoruz dikiş kaynak makineleri var benim sorunum bir haftadır tüm sistem normal olmasına ramen yüzde 33 indüktüf yüzde 5 civarlarında kapasitif gidiyor .kondansstörlerim saglam devreye normal girip cıkıyor aceba neden olabilir.sayacım mı arızalı yoksa akım trafosumu ne dersiniz...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Daha önce herşey normalmiydi ?Devrede analizörünüz varmı ?
 
Evet herşey normal di son bi haftadır birşeyler oldu cözemiyorum
 
Kondansatörleri ölçtünüzmü ?
 
Dikiş punta kaynaklarınız yoğun çalışmaya başlamış olabilir, tristörlü sisteminiz var ise kademelerden bazıları devre dışı kalmış olabilir, kontaktörlü sisteminiz var ise sık devreye girip çıktığından kondansatör ömürleri bitmiş açık devre olmuş olabilir. kondansatör sigortalarına da bakınız, atmış olabilir.
Tristörlü sisteminiz yok ise bu sorunla sık karşılaşmamak için punta gücüne karşılık gelecek kadar tristörlü hızlı sistem tesis ettirirseniz rahat edersiniz, bir yandan da kontaktörlü sistem ömrünü uzatırsınız.
 
Son düzenleme:
Kaynak trafolarının haddinden fazla çalışması veya kondansatörler sağlıklı olarak devreye girip çıkmıyor olabilir.İndüktif de çok fazla ama öncelikle kondansatörlerin sağlamlığından emin olun derim.akım trafosu sağlamlık kontrolu yapın yada yenileriyle deneme yapın
 
Son düzenleme:
biraz daha bekleyin düzelmesse kontaktör yerine tiristör baglayın daha hızlı devreye girer
 
Her şeyin normal olması durumunda sayacım arızalı diyebilirmiyim ...(kondansotörler saglam .tristörlerde normal yani sistemde anormal hicbirşey yok )ama dikiş kaynak makinesinde hızlandırma yapmıştım sayın dinamik aceba bundan dolayı olabir kafama bu yatıyor bunun icin ne gibi bir cözüm yapabilirim mesela dikiş kaynagının baglı oldugu faza kondansatör ilave etsem cözüm olurmu..
 
Dikiş kaynak makinası hızlı devreye girip çıkacağı için ölçümü etkiler.Bunun nedeni reaktif güç kontrol rölesinin kondansatör ihtiyacını algılama zamanının yetersizliğidir.Şöyleki sinek dediğimiz kaynak makinaları 1 saniyeden kısa zamanda kaynak yapmakta.Punta atarken indüktif yük devreye girer RGK rölesi 1 saniyede kondansatör ihtiyacını algılayıp kondansatörü devreyeb alıp bırakamaz dolayısıyla indüktif yazacaktır.
 
kaynak makinalarının hızını artırmış olmanız, sistemin sağlıklı çalışmasını engeller.hızlı yükleri reaktif röleler kompanze edemez.bu tür yerlerde kontaktör yerine tristör kullanmanızı ve röleyide hızlı yüklere cevap verebilen bir röle ile değiştirmenizi öneririm.

smart svc fast(grup arge) kullanırsanız çözüm olur.


veya dinamik kompanzasyon için karmet
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst