elk. kesildiğinde jeneratör çalıştırma

canj23

Üye
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
168
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar Şebeke elektriği kesildiğinde jeneratör nasıl devreye giriyor şema açıklama herhangi birşey şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sebeke için bir kontaktör jeneratör için bir kontaktör ortak bir baradan alıcılara gidiyor.en basit mantıgı şebekenin kapalı kontagı jenaratörün marşına bağlı. tabi bunu yapan jenaratör röleleri var o hallediyor bu işi.
 
Teşekkürler.

Bir sorum daha olacak. İşletmemizde bulunan jeneretörü elektrik gittiği zaman otamatik devreye alıp geldiği zaman otamatik devreden çıkarmak istoyoruz. Bir kaç araştırma yaptım ama bir kaç basit çizimden başka bir şey bulamadı.

İşletmemiz 3 fazdır.
 
Bunun için otomatik transfer panosuna ihtiyacınız var. Birde jeneratörünüzün elektrik gidip-geldiğinde marş yapıp stop etmesini sağlayacak bir kontrolcü de lazım tabi.
 
Jeneratör beyni, ana kart şebeke üzerindeki akım trafolarından akım bilgisi, direk olarakta gerilim bilgisi alır. Şebekenin Faz gerilimleri,frekans ve akım değerleri jeneratör tarafından sürekli izlenir. Faz yokluğu, gerilimin aşırı düşmesi veya yükselmesi (Değerleri önceden set edilir.) frekans problemi, enerjinin komple gitmesi gibi durumlarda şebeke ana şalterini açtırır, jeneratör şalterini kapar yaklaşık 10-12sn sonra sistemi enerjilendirir. Senkronizasyonlu sistemlerde şebeke enerjisinin geldiği durumda çalışma şekli farklıdır, senkron halde çalışan jeneratörler şebekeyede senkron olur yani enerji kesilmez sürekliliği devam eder sonra jeneratörler devre dışı olur sistem şebekeden beslenir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst