Elektronik öğrenmek istiyorum

çok kararsız kaldım öğrenme konusunda bir rehbere ihtiyacım var şunu öğrenmek istiyorum hertürlü elektronik aletleri tamir edebilmeyi araba beyni olsun bilgsiyar olsun nasıl öğrenmem gerektiğine yardımcı olursanız sevinirim

Forumca yardımcı olunur.
Web üzerinde çok kaynak var.
"Birileri bana öğretsin" durumu olmaz.
Öğrenmek isteyen araştıracak, deneyecek, takıldığı yerlerde buraya gelip soracak.

Web in olmadığı, basılı kaynakların kıt ve pahalı olduğu dönemler de flip flop devresinin şemasını çizdirmek için 2 saat ısrarla istediğimi hatırlarım. Karşımızdaki de devreyi çizmemek, öğretmemek için inat etti.
Hasis insandı kimseye bir şey öğretmek istemezdi
O inat , ben inat 2 saat sonra şemayı aldım.
Şimdi web var. Ne ararsan var.
Öğrenmek için iş size düşüyor .
Elektronik gerçekten;
İsteğiniz mi, iştahınız mı, ısrarınız mı?
Zaman gösterecek.

Elektronik güzel bir alandır, insanı kötü alışkanlıklar , kötü arkadaşlardan korur.
Çalışırken zamanın nasıl geçtiğiniz anlamazsınız. Rehabilite eder, sakinleştirir, beyni çalıştırır.
Meslek olarak seçmeseniz de, hobi olarak mutlaka devam edin.

Aşağıdaki siteyi inceleyin;
Faydalı bilgiler var.
https://diyot.net/elektronik-devre-elemanlari/

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Forumca yardımcı olunur.
Web üzerinde çok kaynak var.
"Birileri bana öğretsin" durumu olmaz.
Öğrenmek isteyen araştıracak, deneyecek, takıldığı yerlerde buraya gelip soracak.

Web in olmadığı, basılı kaynakların kıt ve pahalı olduğu dönemler de flip flop devresinin şemasını çizdirmek için 2 saat ısrarla istediğimi hatırlarım. Karşımızdaki de devreyi çizmemek, öğretmemek için inat etti.
Hasis insandı kimseye bir şey öğretmek istemezdi
O inat , ben inat 2 saat sonra şemayı aldım.
Şimdi web var. Ne ararsan var.
Öğrenmek için iş size düşüyor .
Elektronik gerçekten;
İsteğiniz mi, iştahınız mı, ısrarınız mı?
Zaman gösterecek.

Elektronik güzel bir alandır, insanı kötü alışkanlıklar , kötü arkadaşlardan korur.
Çalışırken zamanın nasıl geçtiğiniz anlamazsınız. Rehabilite eder, sakinleştirir, beyni çalıştırır.
Meslek olarak seçmeseniz de, hobi olarak mutlaka devam edin.

Aşağıdaki siteyi inceleyin;
Faydalı bilgiler var.
https://diyot.net/elektronik-devre-elemanlari/

Kolay gelsin.
çok teşekkür ederim

Burası benim atölyem.
Burada cihazların onarımı, araştırma, geliştirme işlerimi yaparım.
Baskılı devre üretimi, montajını, bilgisayar, TV, müzik seti, radyo, ışıldak fener, vs.vs.. bir çok Elektronik ürünün bakım ve onarımını yaparım.

Müsait zamanlarımda çeşitli forumlarda, farklı isimlerle bildiklerimi paylaşırım.
Her ne kadar bizim açığımızı yakalamaya, madara etmeye çalışan küçük insanlar da olsa "meyve veren ağaç taşlanır" atasözüne inanarak.
"İyiliği yapıp denize atarız". kimseden beklentimiz olmadan, ilmi bize verene şükrederek , yoluma devam ederim.

Yıllar önce bir hevesle başladık. Bugünlere geldik.
Atölyenin eski hali, şimdiki hali biraz daha farklı .

IMG_20240717_150639.jpg

IMG_20240717_150315~2.jpg

Son düzenleme:
çok kararsız kaldım öğrenme konusunda bir rehbere ihtiyacım var şunu öğrenmek istiyorum hertürlü elektronik aletleri tamir edebilmeyi araba beyni olsun bilgsiyar olsun nasıl öğrenmem gerektiğine yardımcı olursanız sevinirim
Kendi kendine öğrenmek baya baya öz disiplin ister ki bu herkeste bulunabilen bir özellik değil. Bende zerresi yok mesela.

Eğer bir konuda istikrarlı bir disiplin sağlayamayacaksanız en sağlamı bir kursa/okula devam etmeniz. Bunun için Halk eğitim merkezlerini tavsiye edebilirim. Yada bulunduğunuz yere göre özel kurslara.

Bu tip işlerde örenme süreklilik, uygulama, alet edevat desteği istediği için kurslara yada eğitime devam etmek iyidir. Kişisel olarakta üzerine siz ne kadar koyarsanız o kadar hızlı yol alırsınız.

Son düzenleme:
Kendi kendine öğrenmek baya baya öz disiplin ister ki bu herkeste bulunabilen bir özellik değil. Bende zerresi yok mesela.

Eğer b konuda istikrarlı bir disiplin sağlayamayacaksanız en sağlamı bir kursa/okula devam etmeniz. Bunun için Halk eğitim merkezlerini tavsiye edebilirim. Yada bulunduğunuz yere göre özel kurslara.

Bu tip işlerde örenme süreklilik, uygulama, alet edevat desteği istediği için kurslara yada eğitime devam etmek iyidir. Kişisel olarakta üzerine siz ne kadar koyarsanız o kadar hızlı yol alırsınız.
kendi çabımda öğrenmeye çalıştım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum derin konu aletlerim var temin etmeye çalışıyorum elimden geldiğince
Burası benim atölyem.
Baskılı devre üretimi, montajını, bilgisayar, TV, müzik seti, radyo, ışıldak fener, vs.vs.. bir çok Elektronik ürünün bakım ve onarımını yaparım.

Müsait zamanlarımda çeşitli forumlarda, farklı isimlerle bildiklerimi paylaşırım.
Her ne kadar bizim açığımızı yakalamaya, madara etmeye çalışan küçük insanlar da olsa "meyve veren ağaç taşlanır" atasözüne inanarak.
"İyiliği yapıp denize atarız". kimseden beklentimiz olmadan, ilmi bize verene şükrederek , yoluma devam ederim.

Atölyenin eski hali, şimdiki hali biraz daha

güzel insan, elektronik sonu olmayan bir çukurdur. sıfırdan başlamak diye bir deyim vardır. ben elektroniğin e sinden anlamazken, video sitelerinde gördüğüm devreleri yaparak başladım. bozuk elektronik ne varsa söktüm, parçaladım. ustamda pek yardım etti sayılmaz ama hakkını yememek lazım, çok büyük ustaydı. bakarak, görerek ilerlettim kendimi. bir de her şeyi kendin yapmak zorunda değilsin. amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. var olanları kullanmayı öğrenmekle başla. doğru veya değil bir çok video var. kafanın bastıkları yaparak başla. ilk başta basit olması çok önemli. sonra bileşenleri tanımayı öğren ve ne işe yaradıklarını. ve ac konusunda çok dikkatli ol, asla hata kaldırmaz. sonra ilerledikçe kendine uygun dalı/yolu seçersin. küçük bir ipucu sökebiliyorsan, tamir edilebilir.

kendi çabımda öğrenmeye çalıştım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum derin konu aletlerim var temin etmeye çalışıyorum elimden geldiğince
Arkadaşlar yazmış gerçi, o yüzden tekrara düşmek gibi olacak ama;

Elektronik çok geniş çaplı bir konu. Lakin temel olarak belirli bir yerden başlanır.Öğrendikçe, ilginizi çektikçe ihtisaslaşmaya gidilir.

Durumunuzu bilmediğim için kesin bir şey diyemem ama eğer sıfırdan başlayacaksanız kesinlikle eğitim yada kurs alın. Bu esnada pratik yaparak kendinizi geliştirin. Bu aşamada zaten kendinize uyan yakın gelen disiplini anlarsınız (kart tamiri, devre tasarlama, ses, haberleşme sistemleri,mekatronik sistemler ,plc.... v.s) temeli sağlam attıktan sonra istediğiniz disipline yönelirsiniz. Burada tek problem genel olarak bu tür disiplinlerde eğitim bulamayacağınız için kendi kendinize gelişim sağlamak zorunda kalmanız olur (ki işin en zevkli tarafı budur bence). Günümüz dünyasında kaynak sıkıntısı yok zaten. Sadece emek ,dikkat ve disiplin sağlamanız gerek.

güzel insan, elektronik sonu olmayan bir çukurdur. sıfırdan başlamak diye bir deyim vardır. ben elektroniğin e sinden anlamazken, video sitelerinde gördüğüm devreleri yaparak başladım. bozuk elektronik ne varsa söktüm, parçaladım. ustamda pek yardım etti sayılmaz ama hakkını yememek lazım, çok büyük ustaydı. bakarak, görerek ilerlettim kendimi. bir de her şeyi kendin yapmak zorunda değilsin. amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. var olanları kullanmayı öğrenmekle başla. doğru veya değil bir çok video var. kafanın bastıkları yaparak başla. ilk başta basit olması çok önemli. sonra bileşenleri tanımayı öğren ve ne işe yaradıklarını. ve ac konusunda çok dikkatli ol, asla hata kaldırmaz. sonra ilerledikçe kendine uygun dalı/yolu seçersin. küçük bir ipucu sökebiliyorsan, tamir edilebilir.
anladım üstadım

Burası benim atölyem.

Atölyenin eski hali, şimdiki hali biraz daha farklı .

Ekli dosyayı görüntüle 114075
Ekli dosyayı görüntüle 114076
Üstadım masa altlarına da ölçü aleti yerleştirirsen bir eksik kalmayacak . Maşallah çay tabağı altlığından çok ölçü aleti var her köşede .

Forum istatistikleri

Konular
130,859
Kullanıcılar
454,448
Son üye
iskeoewd
Geri