elektronik1osman
Üye
Selamunaleyküm. Hayırlı kandiller, hayırlı haftasonları. Abilerim ustalarım. Elektronik işini hobi olarak öğrenmek istiyorum ama bir türlü olmuyor. Malzemeleri az çok tanıyorum röle nedir kontaklarını bulma, direnç kondansatör bobin transistör bacaklarını bulma, mosfet tetiklemesi nasıl olur bacaklarını bulma vs her malzemennin devre üzerinde ölçümü söküp ölçümü vs. yani temel elektronik konularını az çok biliyorum ama bunun ötesine geçemiyorum. Bir devreyi kafamda tasarlayamıyorum.. Aslında 5 yıldır da elektronik sektöründe çalışıyorum ama hep parça sök tak. Pcb üzerinden yanık parçayı değiştir vs. Devre takip etmeyi bilmiyorum. Sadece devre üzerinde kısa devreyi giderebilirim ölçerek o kadar. Geçen gün basit bir transistörle led yakayım dedim kafamdan yapamadım. Hesaplamaları işte devrede ne direnç kullanıcaz, devreyi tasarlamayı filan yapamadım. Sürekli gece yarılarına kadar forum sitelerinde youtube ta araştırma filan yapıyorum yok olmuyor. Birşeyleri yanlış yapıyorum ama çözemedim. Devre eklemanlarını tanıyorum ama breadboard üzerinde birleştirmeyi kafamdan yapamıyorum. Bana yardım edecek yol gösterecek, kitap vs vir tavsiye verecek olursa sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.