Elektronik Öğrenme

güzel insan, datashette benim ilgilendiğim voltaj giriş, çıkışı. bir de omaj değeri ölçmek zorunda kalırsam diye. entegreler beni aşan bir durum. matematiğim o kadarına yetmiyor. benim için sağlamlığı önemli onunda kağıdına bakar giriş ve çıkış voltajına bakarım sağlam mı diye, isterse ingilizce konuşsun derdim değil. benim için tamiri önemli nasıl koştuğu değil. yani bilgim daha ileri değil. kolaydan zora doğru git. en çok kullanılan 555 le başla istersen.
Abi kusura bakma meşgul ediyorsam omaj değerini ne için ölçüyorsun datasheete bakarak. Yani bi entegrenin bacaklarında mı yada neyin omaj değeri mesela. Bilmediğim için soruyorum kusura bakma merak ettim.

Abi kusura bakma meşgul ediyorsam omaj değerini ne için ölçüyorsun datasheete bakarak. Yani bi entegrenin bacaklarında mı yada neyin omaj değeri mesela. Bilmediğim için soruyorum kusura bakma merak ettim.
ben bileşen amcayı diyot kademesinde ölçüyorum, sonra orada okuduğum omaj değeri doğru mu diye omaj kademesinde tekrar ölçüyorum. hani kör topal ortalamalar aynı, hiç bilmediğim bir amca çıkarsa da ölçerken fikir sahibi oluyorum. yaptığım doğrudur, değildir bilemem. kişisel zaaf deyin.

ben bileşen amcayı diyot kademesinde ölçüyorum, sonra orada okuduğum omaj değeri doğru mu diye omaj kademesinde tekrar ölçüyorum. hani kör topal ortalamalar aynı, hiç bilmediğim bir amca çıkarsa da ölçerken fikir sahibi oluyorum. yaptığım doğrudur, değildir bilemem. kişisel zaaf deyin.
Teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
131,022
Kullanıcılar
454,690
Son üye
Hamza71/06.

Yeni konular

Geri