Elektrik teknisyeni çalıştırma koşulları

Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
86
Puanları
1
bir vardiyada çalışacak elektrik teknisyeni sayısı ile ilgili bir yasa varmı . tek elektrikçiyi arızaya gönderebilirmiyiz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bir vardiyada çalışacak elektrik teknisyeni sayısı ile ilgili bir yasa varmı . tek elektrikçiyi arızaya gönderebilirmiyiz
bununla ilgili yasa varmı yokmu bilmiyorum ama yasa ne derse desin tek kişi elektrikçiliğin mantığına ve kurallarına ters gelir.slm
 
Selam,

Yasa'da bu durum ile ilgili bir madde yok malesef. Her zamanki gibi bir çok boşluk var ve bu boşlukları çok iyi kullanıyorlar.

Saygılarımla.
 
ozel bir kurumda calisiyorum.Arizalara 2 kisi mudahale ediyoruz.Yasal zorunluluk olmasa kurum tek kisi gonderir diye dusunuyorum.

U9200 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Bu durum tamamen is yerine bağli sanirim.Adamlar yasa varsa acigida vardir mantigiyla haraket ediyor.Bir maaş fazla vermektense bir hayati tehlikeye atiyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba,

Teknisyenlerin çalışma usulü ile ilgili yasada bir yer yok maalesef. İşçi olarak genel tabirle anılıyor.
ben yaklaşık 11 senedir çalışıyorum, 3 kurumsal şirkette çalıştım hiç bir tanesi 2 kişi gideceksiniz yasa böyle diye zorlamadı.
tam tersine vardiyalara 1 kişi bıraktırıp kablo çekim işlemi dahil bir sürü işler yaptırdılar.
Açılan davalarda benim gördüğüm genelde bizler kazanıyoruz ama, İş hakları kanunu iş verenden yana :)
 
İş güvenliği birimleri de bildiğim kadarıyla bu koyunu uygun bulmuyorlar şuan çalıştığım şirkette gece vardiyası tek elektrik Bakım personeli kalıyor güvenlik açısından risk teşkil ettiği doğru ama bunu talep etmek bile dile getirmek bile özel sektörde sorun olabiliyor o yuzden yasa bu boslugu kapatana kadar beklemek zorundayız gibi
 
iş güvenliği bizi yetim bırakmış bu konuda artık bu konuda çalışan teknisyenler bir birlerini kollayarak ağız ve iş birliği yapmalı bazı açıklarıda şahıslar kapamaya yardıöcı oldukça yer edinmeye başlarız ancak. ne demişler, her şeyi devletten beklememek lazım. :eek:
 
Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğinde, arizalarda birden fazla kişi varsa, birisi ekipden sorumludur, der ama, bu, Ag pano, buyuk arizalar, yüksekte calismalar icindir. Bir makinanin sigorta/termik vs.arizasi gibi durumlarda gecerli olmadigini düşünüyorum. Isletmenin sahasi, makina sayisi ve arizalarda bekleme riskine gore isveren ayarlar..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
bu tamamen işverene bağlıdır eğer devlet kurumunda çalışıyorsan tek başına gidemezsin seni zorlasalar bile gitmeme hakkın var çünkü arkanda sendika var ama özel kurum için bu her zaman geçerli değil diye biliyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst