Ev elektrik tesisatı

abcabc00

Üye
Katılım
19 Haz 2023
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba müstakil bir evde oturuyorum. İnşaat bitti. Elektrikler verildi. Spotlar yanarken bile sürekli hızlı şekilde yanıp sönüyor. Dalgalanma olarak. Fön makinesi taktığımda dahi ışığın gücü azalıyor. Henüz buzdolabı bile takılı değil. Sadece ışıklar var. Voltu ölçtüm 222 geliyor hem prizde hem sigortoda. Voltla alakalı bir sorun yok. Acaba nötr ve topraklamayı karıştırmış olabilir mi?
Ayrıca üst katta prize ne takarsam takayım, ışığı açsam dahi kaçak akım atıyor. Sigortalar atmıyor ama. Sabah normal şekilde kullandım sonradan bu durum oluştu. Tek aklıma gelen nötr ve topraklama on karışmış olması. Akşam elektrikçi ye göstereceğim ama sizlerinde fikrini almak istedim. Malum iyi usta bulmak zor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
2kw bir fön makinesi ile voltaj spotlardan hissedilecek kadar düşüyorsa tesisat enerji aldığınız noktadan itibaren kontrol edilmeli. Geçici şantiye elektriği falan verilmişte olabilir
Aynı sayaçta yandaki depomada elektrik gidiyor. Kaç matkap, kompresör, buzdolabı çalıştı. Hiçbir sıkıntı yok. Dediğim gibi 222v elektrik geliyor zaten.
 
Voltaji dalgalanma aninda mi olctunuz yoksa normal zamanda mı ?
 
Kendi saatinizden mi alınmış elektrik yoksa şantiyeden geçici olarak mı ? Eğer ilk seçenek ise sıkıntı var demektir iyi bir elektrikçinin bakması lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst