Elektrik Sayaçları

T1,T2,T3 değerli faturanızın değerlerini yazın,size en uygun tarife seçeneğine bakalım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
size telefonunuzdan ulaşarak tasarruf cihazı adı altında ürün satmaya çalışıyorlar . Böyle şeylere inanmayın aldatmacadır.
 
Siemens PLC forumuna EFAP programı koydum(buraya koyamıyorum,yetkim yokmuş).Beni oku kısmına bakıp programı çalıştır.Tüm sorularına cevap bulabilirsin.Anlamadığın yer olursa bu forumda yeni bir konu altında sana yardımcı olurum.
 
elektrik kurumuna hangi tarifeyi kullanmak istiyorsanız mutlaka bildirin aksi halde normal tarifeden elektrik faturasını ödersiniz ???
 
Haklısın fakat şöyle bir durum var ki enerji Bakanlığı bu sistemi yaparken sadece kendisini düşünmüş. Her gün tahakkuk servisine onlarca insan geliyor ve kullanımına bilgisayardan bakıyoruz. Gündüz çok kullanım ve gece az kullanımı var. Bu sisteme geçtiğinde bu kez gündüz ücret bazında pahalı kullanmış oluyor. Şu şekilde yapılsa bende tavsiye ederim; Diyelim ki elektriğin birim fiyatı Sabit 31,5 kuruş ve gece 10 kuruşa düşüyor. İşte Enerji Bakanlığı böyle yapmıyor. Gece çok kullanacaksan gündüz pahalı kullanacaksın diye birim fiyatını artırıyor. Asıl sorun burada bence. Madem yararlı bir şey yapıp insanları düşünüyorsun, gece kullanımını düşürüp diğer saatlerin birim fiyatını sabit yap.

Gündüz elektriğin çok kullanılmasının sebebi evler değildir zaten. İşyerleridir asıl kullanımın sebebi. Saatlerin ileri geri alınmasıda bu sebeptendir aslında. Gündüzleri mecburen fazla elektrik üretiyorsunuz ve santrallerin çalışma teknolojilerinden dolayı gece bu elektrik üretim fazlası olarak ortaya çıkıyor. Bu sistemde gündüz kullanımı azaltmak (pahalı tutarak milleti az kullanmaya teşvik ediyor) gece kullanımını teşvik etmek amaçlıdır. Keşke bedava olsa ama olmuyor işte. Ama evlerde üç tarifeli sistemin kullanılması çoğu zaman mantıklı değildir zaten. Burda bilinçlenme düşük olduğundan dolayı sorunlar çıkıyor. Birçok üretim tesisi gece üretimi artırıp gündüz azaltıyorlar mesela.
 
Sayın fthnl

Yazdıklarınız doğru ama bir de madalyonun öbür tarafını çevirelim. Şu sıralar KK bedeli alınması ile ilgili televizyonda haberler çıktı. Kuruma neyin nesi bu KK bedeli diye dilekçe verip parasını geri isteyen vatandaşa verilen yazılı cevabı okudum. Orada aynen şunları yazmışlar. Elektrik barajlardan size gelene kadar bir kayba uğruyor ve bu tüketicilere yansıtılıyor. KK bedeli, kaçak kullananların tüketimini diğer abonelere yansıtmak değil sadece üretilen elektriğin kaybını sizden almak yazmış.

Enerji Bakanlığına şurada katılıyorum. Aynı İSKİ deki aylık su bedeli gibi elektrikte de kayıp kaçağı almak zorunda yalnız su depolanabilirken alternatif elektrik depolanamadığı için fazla üretilen elektriği Enerji Bakanlığı abonelere gece ücretsiz versin. Bunu yaparsa adaleti sağlamış olur. Şu anda 100 lira fatura geldiyse bunun 10 lirasını KK bedeli olarak alıyor. Türkiye de üretilen elektriğin kayıp kaçak oranı hesaplandığında tüketicilere yüzde on KK bedeli düşüyor mu acaba? Hiç sanmıyorum. Bakanlık açıklasın ne kadar kaybı olduğunu ben tüketiciye bölerim. Taş çatlasın yüzde bir ancak düşer
:)


 
Evet maalesef Türkiye deki işleyiş böyle. Bir yerlerden doğruları yaparken diğer taraftan yanlışları yapıyorlar. Böylece yanlış doğruları götürünce elde var sıfır. Bakıyoruz düşünceler doğru uygulamalar yanlış olan vatandaşa oluyor böyle durumlardada. Böyle tartışma platformlarında bu konuların konuşulması bence bu yüzden çok önemli. Keşke burdaki yorumları tepedekilerde okusada yada devlet böyle bir tartışma platformu kursada herkesin fikrini alıp doğruları yapabilsek.
 
herkes ucuz kullanıyorum sanıyor ama nerdee...
 
birkere senin puantlı yapabilmen için dagıtım şirketine dilekce vermen gerekiyor birde sen saat 22:00 sonramı elektrigi çok mu kullanıyorsun bence puantlı kullanman için 22:00 dan sonra kullanacaksan cazip derim ama normal elektrigi kullanıyorsan normal düz tarifende kalmanı tavsiye ederim
 
Merhaba tek fazı analog ve dijital sayaçların iç yapısı-çalışma prensibi ve devreye bağlanış şekli hakkında bilgi verebilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst