Dizustu adaptor arizasi

Nette yazinca cikmamasi o marka icin ozel uretilmis olmasindan olabilir.

Resimlere pc den detyli bakayim hocam
 
Dış görünüşü olarak bir smps trafosu gibi olabilir, aslında ona çok benziyor, ama asıl kullanılış şekli bakımından EMI filtresi şeklinde, yani 2 girişle 2 çıkış ayağı olan ferit nüveli bir filtre olarak bu girişte belki kullanılmış olabilir o zaman Hocam. Bu pcb'de daha sonrasında daha büyük ve asıl anahtarlanmanın olduğu bir başka smps trafosu (T harfli olanı da) vardı değil mi? Bir de giriş ve çıkışında ölçtüğünüzde sıfıra çok yakın omajları gördünüz mü veya uçlarıyla ilgili olarak hiç ölçüm yaptınız mı? Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Olcum yaptim maalasef deger goremedim. Yuksek kademe de kondansitor gibi deger gosterip azaliyor tuhaf deil mi? Cikista smps trafo var.
Ama dis bandi yanmis bobinde 1.2 ohm.kadar deger gordum.
 
Ustalarim adaptor oldu. Bobinin bize bakan 3 bacagi var. Solda saga 1,2 ve 3 nolu bacaklar olsun. 1 ile 2, 2 ile 3 arasi deger var, ama 1ile 3 arasi deger yok pcb'ye 1 ile 3 bacagi baglaniyor. 2 nolu bacak bosta. Diger tarafa bakan bacaklar 4 ve 5 olsun
4 ile 5 arasi deger var pcb ye baglaniyor.
 
Merhaba; Öğretmen27 Hocam. Bu açıklamanızla smps adaptörün tam olarak düzeldiğini mi kastettiniz? Yani bakır yolların tamirinden sonra 18.50-19 volt dc.; 3-3.5 amperlik çıkışı net ve stabil olarak bu laptopa veriyor mu? Laptopta herhangi şarj problemi (Şarj ışığındaki şarj durumlarıyla ilgili olan bazı renk değişimleri, tam şarjdan sonra bu ledin tam sönmesi,vb.) olmayıp tüm mevcut durumları da normal mi dir? Eğer bu durumdaysa eski çalışma haline tam dönmüştür demektir, emeğinize ve elinize sağlık diyelim. Kolay gelsin.
 
Binbasi hocam voltaj geliyor akimda sorun olup olmadigini yarin laptopta denedigimizde gorecegiz. Mubtemel sorun olmaz diye tahmin ediyorum.
Tekrar bilgi veririm siz degerli ustalarima.
Hayirli aksamlar dilerim
 
Laptop da denedim 30.dk kadar calisti isinma normal herhangi bir sorun yok
Yardimlariniz icin tesekkurler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst