dalgıçpompa kumanda panosuna sigorta tipi zaman saati takmak

Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar.ben dalgıçpompa panosuna sigorta tipi zaman saati takmak istiyorum.zaman saatini kumanda devresinin neresine bağlamam lazım.yardım ederseniz sevinirim...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yani stop butonunun önünemi bağlamamız lazım.öyle bağlarsak pompa calışırken zaman saati devrede iken stop butonuna bastığımızda pompa burmaz.
 
süleyman kardeş sen sorununla ilgili konu açmışsın zaten burasının konusu farklı
 
pompanın durmaması için bir sebeb varmı stop butonun önünde zaman rölesinin NC kontaklarını seri geçirdiğinizde siz stop butonuna bastığınızda motor duracaktır.
 
panoda haç tane kontaktör var start rölesi varsa pompa kontaktörüne seri bağlarsın
 
bir tane kontaktör var panoda.ben çok denedim olmuyor.iki çözümü var.ya 0-1 şartel kullanacağım yada iki tane kontaktör
 
iyi akşamlar arkadaşlar.Zaman rolesi kullanmak isteyen arkadaş zaten panon hazır yapman gereken sadece kontaktörün NO bağlantısında mühürleme ucu vardır .Bu bağlantının girişine değil çıkışına zaman rolesini bvağlayacaksın.NO dan çıkan fazı A1 ve 15 e köprüle A2 ye nötr ver.16nolu bağlantıyıda kontaktörün bobinine bağla.Sıvı seviye rolesi kullanmak isteyen arkadaş çizim göndermek isterdim ama bilgisayarda okadar iyi değilim.Anlatmaya çalışayım.Rolede 3 bağlantı var 1 faz nötr girişi,2 sensör girişi,3 kontak bağlantı girişi vardır.Üzerinde zaten şeması var. faz nötr girersin.Sensör ucuna ister sıvı seviye sensörü ister civalı siviç kullanabilirsin.Kontak uçlarınada sürücüden gelen anahtarlama uçlarını bağlarsın.Siviç açtıkca anahtarlama devreye girer ve motora yol verir.İyii akşamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,263
Mesajlar
916,289
Kullanıcılar
450,084
Son üye
İsmail0003

Yeni konular

Geri
Üst