Dairede nötr kopması hak..

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
441
Puanları
6
Konum
ANkaRA
Merhaba, apartmanda ki dairemde bina girisinde nötr kopması oldu. Bir daha tekrar etmemesi için ne yapmalıyım.Bazi arkadaşlar,faz koruma rolesi, bazı arkadaşlar gerilim kontrol rolesi, bazıları Parafudr diyor.. Kararsızım.SiZ ne tavsiye edersiniz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Nötr kopması durumunda parafudr pek(tam) işe yaramaz. Aşırı ve düşük gerilim koruma rölesi ve kontaktör kullanmanız gerekir. Aliexpresde kaçak akım rölesi ebatlarında uygun cihazlar var. Daha önce Sami İnci ve başka arkadaşlar görselini ve linklerini paylaşmışlardı. Onları tavsiye ederim. Tabiki bu işlere el atmışken yüksek gerilim şebekesi ve atmosferik olaylardan kaynaklanan aşırı gerilimlerden korunmak için, uygun seçilmiş parafudruda sisteme dahil etmekde fayda var. Eğer bu işler için pano değişimine gidecekseniz. Panoyu düşündüğünüzün iki katı büyük seçin. Önümüzdeki dönemlerde tekrar kapama cihazları, wifi kontrol cihazları gibi donanımlar için yer lazım olur.
1670110701303.png
 
Merhaba, apartmanda ki dairemde bina girisinde nötr kopması oldu. Bir daha tekrar etmemesi için ne yapmalıyım.Bazi arkadaşlar,faz koruma rolesi, bazı arkadaşlar gerilim kontrol rolesi, bazıları parafudr diyor.. Kararsızım.SiZ ne tavsiye edersiniz?
Gerilim koruma rölesi... Elektrikçiye taktirin, kendiniz denemeyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst