Daikin klimam soğutmuyor

fotograftan tam anlaşılmıyor ama galiba 1/2 boru kullanması gereken dönüş hattına 1/4 boru kullanmış ucuna 1/2 boru kaynatmış....cihazı aşırı yorup ciddi zarar verir ama buzlanmaya bunun sebep oldugunu sanmıyorum sizin likit tutucunun filitresini halletmeniz lazım daha önce yazmıştım....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tesisatın aleminyum olmasının bir zararı yok aleminyum daha ucuz oldugu için sadece tesisatlarda degil serpantin borularında bile artık aleminyum kullanılıyor...yumuşak bir malzeme olgugu için rekor yerlerinden sıkarken ezilip kopmasın diye rekor baglantı yerlerinde bir karış bakır ekleri vardır...
 
Usta nitrojen gazı ile temizlik yapılıyormuş kondanser ve tesisat acaba dış unite nin içi temizlenirmi dönüşten bassam nitrojeni kompresör çalışmadan kompresörden geçermi komple içi temizlenmiş olur.
Bu işlem yapılır mı bılgilerinize
 
Ustalarım bu kilimacı lardan sıkıldım çağırıyorum gelmiyor lar yardım ederseniz alet edevat alacam bırde komple sistemi temizleyip yagı da yenilemek istiyorum 12000btu. Kılıma kaçlitre yağ alır sistem r410a
 
Dostum ,

Cihazının kapasitesini hatırlamıyrum ama 12000 BTU luk bir klima için bu emiş hattındaki boru çapı 1/4" görünüyor boru içinde boru olarak.

Şimdi bu şekilde ince boru kaç metre gidiyor iç dış ünite bağlantısı 2-3 metre bu çapta ise öncelikle bu boruyu cihaz kapasiteniz ne ise doğrusu ile değiştirmeniz önemlidir. Çapın ince olması gaz akışını zorlar ve basıncın düşmesine neden olur. Basıncı düşen gazın sıcaklığıda düşer.

Bu şekilde boru ince tam boru çapı kaç ve kaç metre bu çapta gidiyor ? Ayrıca cihazınızın kapasitesi nedir?

Kolay gelsin.
 
Ustam. Cıhaz 12000btu r410 gazlı borudan alüminyum set bı karış yerı 1/4gerısı İnce gıdıyor iç üniteye kadar
 
Dostum 12000 btu cihaz için emiş borusu minimum 1/2" olmalı. set dediğin borun en az 3-5 metredir. hem 12000 btu hemde 410 yani yuksek basınçlı cihaz emiş hattı 1/4" olamaz. sıkıntı.

Şu an en kötü hatayı tesbit etmişsin. Bence bu boru değişmeli. 410 için uyumlu kalın bakır tesisat ile borularını değiştir.Vakumunu iyice yaptır ve gramajına göre şarj yaptır bak bakalım sorun olacakmı?
 
Son düzenleme:
Emiş herzaman kalın olmalıdır.heleki ısıtma çalışıyorsa o klima hayır etmez.
 
Ustam yenı gaz şarj ederken eski yağın değişmesi lazımmı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst