DİFERANSİYEL RÖLE ARIZASI

swat62

Üye
Katılım
8 Nis 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
43
Merhabalar bn bi hes firmasında çalışmaktayın ünitenin birinde sürekli diferansiyel röleden hata sinyali(trip) geliyor nedeni nedir acaba bilgisi olan varsa paylaşabilirimi ?

Teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
röleyi biraz sağırlaştırın... buchol ve termik değerleride kontrol edin. başka bir arızada olabilir.
 
bucholz ve termik değerlerinide kontrol edin demekle neyi kastediyorsunuz? biraz açıklayabilirimisiniz ?
 
yani bucholzda gaz birikmesi varmı, yada trafoda bir ısınma söz konusu mu diferansiyel arızalarında arıza genelde iki akım trafosu arasında olduğundan trafonun içinde bir arıza olması mühtemel,dif rölesinden gelen arıza çok çeşitli nedenlerel olabilir.ayrıca akım trafolarının dönüştürme oranlarından emin olun,
 
Merhabalar diferaniyel röleyi şöyle açıklayayım size bir tarafonun pirimer girişine bağlı akım ve gerilim trafosu bilgileri ile sekonder çıkışına bağlı akım ve gerilim tarfolarından gelen değerlere göre kesiciye açma göndermesidir.Örneğin primerde kısa devre olursa sekonder ile pirimer arasındaki değerleri karşılaştırarak bu değerler sonucunda kesiciye açma sinyali gönderir.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
 
hala sorunu çözmüş değilim ?
 
sistem ilk kurulduğunda böyle bir sorun varmıydı yoksa yenimi bu sorun
 
kardeş akım trafosundan gelen S1 ve S2 uçlarına bak diferansiyel röleye yanlış bağlantı olabilir.
 
Bahsettiğniz diferansiyel röle nereyi korumada kullanılıyor?
Generatör, Trafo, Bara vs. ya da biliyorsanız kodu nedir 87G 87T 87L ?
 
Öncelikle trafoda bir arıza olmadığınadn emin olun. Daha sonra diferansiyel rölenin koruma ayarlarını kontrol edin. Bu değerler trafonu üzerindeki anma akımları, trafonun vektör grubuna uygun olmalıdır. Daha sonra trafonun primer ve sekonder tarafındaki akım trafosu oranlarının röleye doğru olarak girildiğinden emin olun.

Sık yapılan bir hata polarite hatasıdır.
Basit bir örnek 30kV/3kV bir trafoda röle üzerinde primerden 10A (0.2In) ve sekonderden 100A (0.2In) geçsin, normal durumda I dif akımı 0 ya da bu cıvarda bir değer olacaktır. Polarite hatası varsa I dif akımı 20A veya 0.4In olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,709
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst