Cofaso 6,1 ( E - Plan 6,1 ) >Türkçe & Sorunlar Buraya !!!

arkadaşlar bence önce iyi bir sistemle kumanda ciziminin mantıgını anlamak gerekiyor.ama anlaması kolay degil. bana bu konuda hangi egitim setini ön görürsünüz.
 
sayın kontrolkalemi yöneticileri 4. cofaso proje yarışması cevaplarını gönderdim ancak konu sayfasın da birçok proje gördüm fakat kendi projelerimi göremedi acaba gönderilen her proje gözükmüyormu saygılarımla
 
Merhaba cemal uçkan,

bize ePosta yolu ile sizin projeleriniz gelmedi. Site içinde bende yaptığım aramalarda sizin projelerinizi göremedim. Şifreniz bana ulaştı, fakat bu ePostaya projeler eklenmemişti.

Kolay gelsin.
 
sayın cemal uçkan

yarışma sayfasında ki silinen tüm mesajları şimdi kontrol ettim ve ne yazık ki sizin projelerinizin olduğu mesajınızı göremedim. projelerinizi konuya eklerken internet bğlantınızdan kaynaklı sorun olmuş olabilir diye tahmin ediyorum.
 
Öncelılkle yarışmada ödül kazanan arkadaşları tebrik etmek istiyorum.

Fakat benim şuanda düşüncelerim yarışmanın adil olarak sonlanmadığı yönünde. Sonuçta bu bir yarışma ama önemli olan adil olması. Birinci olan arkadaşın projesini sizler incelediniz. Bizim inceleme sansımız olmadı degerlendirmelerin devrelerin yuzde yuz calısmasına göre puanlama yapılmadığını görüyorum fakat benim 3. sorumun cevabında 3. faz kontrol edilmemiş. 160 A ka koruma sembolu uygun degil ve devrenin geri kalanına sıfır puan verilmiş. Bu sadece bi örnek diğer arkadaşlarında bu şekilde puanlarının eksik verildiğini duşunuyorum. Bir kaç kişinin projesini inceleme sansım oldu cünkü. Ayrıca devreleri incelerken üzerinde durulmadığını sadece kısa sürede gözden gecirilerek puanlandırıldıgınıda düşünmekteyim. Yarışmayı düzenleyen arkadaşlara tesekkur ederım.
 
sayın skcam

tüm projeleri öncelikle cofaso programını yazan kişi (kendisi yazılım mühendisidir) inceleyip puanları vermiştir. daha sonra ise forum yöneticileri olarak inceleyip biz de kontrol ettik. öyle ki sayın tossun2008 adlı yöneticimiz bilgisayarda kontrolünün zorluğundan ve hata yapmamak için tüm projelerin çıktısını alıp yaklaşık 250 sayfayı tek tek incelemiştir. hatta bazı devreleri ekts programına aktararak devrelerin çalışıp, çalışmadığını gözlemlemiştir. biz forum yöneticileri ve mert bilgi işlem çalışanları bu yarışmanın değerlendirilmesinde en ufak bir haksızlık olmadığını biliyoruz. lütfen işin arka planında neler olup bittiğini, kimlerin ne fedakarlıklarda bulunduğunu bilmeden bu tarz yorumlar yapmayınız.

bilgilerinize, saygılar...
 
Merhaba Arkadaşlar,

evvela katılımcılarımıza, sonra KontrolKalemi.com'un değerli yöneticilerine ve nihayi olarak tüm çalışanlarımıza ve özellikle dışardan destek veren Senkron Pano'nun sahibi İlhan Şirin'e ve tossun2008 yöneticimize çok teşekkür ederim.

Bende Mert Bilgi İşlem şirketinin sahibi olarak sizlerin sorularına bazen cevap yazdım.

Şunu açıklıkla belirtmek isterim ki, bizler bildiklerimizin değil, bilmediklerimizin peşindeyiz. O sebeple elbetteki bizlerde hata yapabiliriz. Fakat amme hizmeti yapan site yöneticilerimizin ve yarışmaya emek ve destek verenlerin uğraşına duyarlı olarak bizleri uyarın. Çünkü bizler, katılımcıların harcadığı efor ve zamana saygı duyduğumuz için hepsini tek tek ve dikkatle değerlendirdik.

Bizim amacımız birilerine haksızlık yapmak olamaz, çünkü katılımcıların hiçbirini tanımıyoruz! Elbette yarışmada kazanılan ödülü hakeden almalıdır.

Yarışma cevaplarını doğru değerlendirmek için oldukça çok zaman harcadık ve çok yönlü değerlendirdik. Değerlendirmeyi yapanlar bir arada oturarak değil, birbirlerinden bağımsız değerlendirme yapmışlardır. Ardından sonuçlar karşılıklı olarak tekrar değerlendirilmiştir. Simulasyon yapılarak çalışılabilirlikleri kontrol edilmiştir.

Yarışma konusunda sonsöz olarak yazılanlar çok değerli sözlerdir ve tüm site ziyaretçilerinin bu konuda bize destek vermesini, ülkemizdeki mühendislik kalitesini yükseltmek için gayret göstermesini rica ediyoruz. Böylece bizlerde cevapları çok daha kısa sürelerde değerlendirebiliriz.

Son olarak ödüllü yarışmaların devam edeceğini söylemek istiyorum.

Saygılarımla

Mert Bilgi İşlem ltd.
Cafer Gerçek
 
Merhaba, ben yeni bir cofaso kullanıcısıyım. Çizim yapdıktan sonra yazıcıdan çıktı almak istediğimde oluşan PDF dosyasını tam olarak görüyorum, yazıcıya gönderdiğimde sol tarafda 2-3 cm çıkmıyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
 
arkadaşlar bende bu seyi kullandım ama cok karmasık geldı urun agacı olmaması,pano tasarımı yapmak zor geldi.bıraz galiba ama galiba cok karısık. hanı bu programı kullanacağımdan değilde..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,986
Kullanıcılar
450,462
Son üye
Harbi49

Yeni konular

Geri
Üst