4. Cofaso Proje Yarışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yarışma sorularının cevapları ektedir...
 

Ekli dosyalar

  • 4ncuYarismaCevaplari.rar
    814.8 KB · Görüntüleme: 211
Son düzenleme:
Cofaso Programının Yaratıcısı olan Mert Bilgi İşlem ile birlikte düzenlenen 4. Cofaso Proje Yarışması sonuçları konuya eklenmiştir. Yarışma cevapları son derece titizlikle incelenmiş olup daha önce 15 Ocak 2010 tarihinde açıklamayı taahhüt etmemize rağmen sağlık sorunları nedeniyle bu güne kadar sarkmıştır. Yarışma sonuçlarının okunması Kontrolkalemi.com'un sorumluluğunda olduğundan gecikmenin Mert Bilgi İşlem ile hiçbir alakası olmadığını üyelerimizin bilmesini istiyoruz. Bu yaşanan gecikme konusunda tüm üyelerimizin ve Mert Bilgi İşlemin affına sığınmaktayız.

Mert Bilgi İşlem ve Kontrolkalemi.com’un ortak olarak bu yarışmaları düzenlemesindeki en önemli neden mühendislik alanında Türkiye’de belli bir standardı yakalayabilmek ve proje üretebilme yeteneğimizi arttırabilmektir. Standardizasyon ülke ekonomisine dolayısı ile firmalarımıza %5 gibi ciddi bir oranda katkı sağlamaktadır. Bu tür aktiviteler aynı zamanda ülke ekonomisinin gelişmesi ve proje oluşturma alanında ülkemizdeki mühendislerin Dünya standartlarında okunabilecek projeleri üretebilme gücünü artırması açısından çok önemlidir.

Yarışmada sorulan sorular tamamen eğitim kitaplarından alınmıştır. Yani temel otomasyon ve çizim eğitimi alan herkesin bütün sorulara doğru cevap verebiliyor olması gerekmektedir. Yarışma cevaplarından da anlaşılacağı gibi temel eğitim alanında ülkemizde malesef bir sıkıntı bulunmaktadır. Birçok meslektaşımız malesef temel eğitim alanına yeterince önem vermediği için proje üretme konusunda zorlanmaktadır. Açıkça görülüyor ki temel eğitim alanına yeterince önem verilmediği için ülkemizdeki teknik elemanların bu tip sorular ile pratiğini arttırması ve daha çok alıştırma yapması gerekmektedir. Meslektaşlarımız (Mühendis, teknisyen ya da tekniker) bu tür aktivitelere mümkün olduğunca katılabilirlerse bilgi ve yetenek seviyeleri çok daha fazla artacaktır.

Bir proje oluşturulurken çözümler ne kadar basit olursa projenin çalışma ihtimali o kadar yüksek, çalıştıktan sonra çıkabilecek hatalar o kadar az ve bu hataların çözümleri de o kadar basit olacaktır. Örneğin bir kaç kontak ile çözüme ulaşılabilecek bir soruda çok karmaşık bir cevap üretmeye çalışmak maliyeti iki üç kat artırmaktadır. Bir projenin sağlıklı çalışması kadar maliyetininde olabildiğince düşük olması gerekmektedir. Şu asla unutulmamalıdır ki projelerinizi oluştururken mutlaka en ufak ayrıntısına kadar projede istenilen her şeyi not etmeniz ve proje oluşturulurken dokümantasyona çok önem vermeniz gerekmektedir. Doğru analiz edilerek hazırlanmış bir dökümantasyon sizin oluşturacağınız projenizin sorunsuz bir şekilde çalışmasını ve uzun ömürlü bir sistem kurabilmenize olanak sağlayacaktır.
www.kontrolkalemi.com ailesi olarak bu yarışmanın yapılması için ellerinden gelen yardımı esirgemeyen Mert Bilgi İşlem’e ve Mert Bilgi İşlemin sahibi Cafer GERÇEK'e çok teşekkür ediyor, teknik elemanlarımıza yaptıkları bu anlamlı katkılarının devamını diliyoruz.

Kontrolkalemi.com ekibi

Ödül kazanan üyelerimizin ödülleri isimlerinin yanında belirtilmiştir. Ayrıca ekteki dosyada ayrıntılı değerlendirmeler ve üyelerin aldığı puanlarda yer almaktadır. Yarışmaya 18 kişi katıldığından dolayı son yarışmacıya da plc merkezi kitabı hediye edilmiştir. Ödül kazananlar ayrıntılı adres, ad, soyad ve telefon bilgilerini özel mesaj ile bana gönderebilirler. Netbook ödülü kazanan sayın "eypd" adlı üyeye ödülü, WİN 10 fuarı 2. fazdaki standımızda teslim edilecektir.

(1) 1 Adet LG X130 N270 1.6GHZ 1GB 160GB 10" Netbook + 1 Adet Cofaso Mini Lisans (eypd)
(2) 1 Adet Logitech X-540 70W 5+1 Ses Sistemi (kumanda-cı)
(3) 5 Adet PLC Programlama ve S7 300 Kitabı (Yavuz Eminoğlu) (blueskym, skcam, sunaydemir, Ozbek, tekhakko)
(4) 5 Adet Pnomatik Elektropnomatik Kumanda Kitabı (Yavuz Eminoğlu) (soycul, life_2834, sado06, olcayuslu, adilali)
(5) 5 Adet Step7 ile S7300/400 Programlama Kitabı (PLC Merkezi) (ahmetozken, bekirkaan, deadlylost, YakupYalvac, hakaner, Delta90)
 

Ekli dosyalar

  • 4.Netbook Ödüllü Proje Yarışması Değerlendirme Tablosu.pdf
    67.2 KB · Görüntüleme: 135
Yarışmaya katılan tüm üyelerimizin cevapları PDF formatında tüm üyelerimizin tetkiklerine sunulmuştur. Projelerin PDF' e çevrilme işlemi Cofaso Programının yaratıcısı olan Mert Bilgi İşlem tarafından tarafıma iletilmiş ve tüm tetkikler bu dosyalar üzerinden yapılmıştır.

Bu dosyaların incelenmesi esnasında iki farklı yöntem kullanılmıştır.
1. Mert Bilgi İşlem' den gelen değerlendirme kontrol edilmiş.
2. Özellikle ve özellikle 4. ve 5. soruların cevaplarında kağıt üzerinde özellikle referans numaralarında hata olmayan projelerde EKTS Programı yardımıyla (bu tamamen sizlerin cevaplarınızda benim hata yapmamı engellemek için ikinci bir koruma faktörüdür) test edilmiştir.​

Bu sonuçların değerlendirme işlemini sonucunda kalbim son derece ferahtır. Ancak eğer ben de elimdeki doneler karşısında hata yapmışsam tüm üyelerden özür dilerim. Ancak burada, özellikle bu yarışmanın cevaplarını özellikle sabahlara kadar kontrol edebilmek için özel yaşantılarımızı bir yana bırakırken (hem benim hemde Mert Bilgi İşlem çalışanları) hiç bir üyemizin bizlerin profosyonelliğimizi sorgulamaya hakkı olmadığını düşünüyorum.

Özellikle yarışmanın sona ermesinden sonraki bazı üyelerin davranış şekilleri canımızı sıkmıştır. Forum sahibi olan bir yöneticiden yarışma cevapları yayınlanacak ve tetkiklerinize sunulacak denmesine rağmen halen daha konunun uzatılmasını bundan sonra malesefki hoş görmeyeceğimi bildiririm. Bundan sonraki polemik amaçlı yazılan mesajlar tarafımca silinecektir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst